Dilemma: Zal ik de eigenaar waarschuwen?

D.: “In een goede week ga ik maximaal twee keer per week naar de sportschool: ik ben dus niet zo’n fanatiekeling. Een van mijn mede-BodyPump-cursisten is dat echter wel. Als ik voor de les de sportschool binnenkom, zie ik haar al in de gewichten hangen bij het fitnessgedeelte. En na onze les rent ze door naar de Spinningklas die in de andere zaal begint.

Bij BodyPump tilt ze bovendien zwaardere gewichten dan de meeste mannen. En moet de barbell met gewichten door een man op haar schouders worden getild. Dus of ze heeft een blessure of ze tilt boven haar macht.

Nu moet iedereen dit voor zichzelf weten natuurlijk, maar ik vind deze vrouw er erg mager en ongezond uitzien. Al een tijd speelt bij mij de gedachte om de sportschooleigenaar hier op aan te spreken. Gewoon of hij haar in de gaten wil houden. Misschien vindt hij het allemaal wel prima, maar ik vind het gevaarlijk. Zal ik het doen of ben ik dan een te grote bemoeial?”

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voorletter komt erbij en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

PPS Je hebt net het dilemma gelezen uit onze serie ‘Wat vind jij?’
Hier vind je uitleg over deze rubriek!

CC foto: AYV Fotografia Digital