Om déze reden is het belangrijk om een directe vriendin te hebben

directe-vriendin

Vrienden kunnen we gelukkig zelf uitkiezen. Het is dan ook prettig om vrienden om je heen te hebben die altijd voor je klaar staan, je geruststellen en vooral geen ruzie met je zoeken. Want we zitten eigen niet altijd te wachten op die directe opmerking van je vriendin. Maar het hebben van een directe vriendin is juist heel goed voor je. Dít is waarom.

Dit is waarom je een directe vriendin nodig hebt

Uit een onderzoek van de Amerikaanse University of Playmouth is gebleken dat een directe vriendin vaak je beste vriendin is. Dat komt doordat zij af en toe ‘gemeen’ is om je te kunnen helpen. Denk daar maar is goed over na, want het kan nog wel eens kloppen dat ook bij jou dit het geval is. Die ene vriendin die soms precies de dingen zegt die je liever niet wil horen, kan toch heel goed voor je zijn. Dat je haar toch niet zo leuk zit (ouch), dat die partner van je toch niet zo goed voor je is of dat het t-shirt die je net gekocht hebt doorschijnt.

Lees ook
Friends forever? Dít zegt jouw sterrenbeeld over je vriendschappen

Het beste met je voor hebben

Lieve vriendinnen zullen waarschijnlijk minder snel zeggen waar het op staat. Ze zijn te bang om jou daarmee te kwetsen. Een directe vriendin vertelt daarentegen gewoon wat ze er van vindt en zegt wat ze het beste voor jou vindt. Uiteindelijk heb je daar wel het meeste aan. Dit betekent trouwens niet dat directe vriendinnen niet lief kunnen zijn. Maar de volgende keer dat je vriendin een niet zo fijne opmerking maakt, tel heel even tot drie en bedenk dan dat ze het alleen maar goed bedoelt. En uiteindelijk mag je maar dankbaar zijn voor die lieve (en directe) vriendinnen.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images