Dit is dus waarom je hond zijn hoofd schuin houdt (te schattig)

hond hoofd schuin

Hij is je biggest friend maar misschien ook wel the one and only. Ik heb het natuurlijk over je hond! Jullie delen lief en leed met elkaar en er wordt driftig gekwispeld als je thuis komt. Vaak draait het hoofdje dan ook nog mee als je begint te praten, waardoor je hond zijn hoofd schuin houdt. 

Lees ook: Dit betekent het als je hond z’n pootje bij je legt

Likjes en pootjes ontbreken ook niet, maar wist je dat het schuin houden van het hoofd ook een betekenis heeft. Spoiler: het is echt heel erg schattig!

Vorm van communicatie

Het schuin houden van het hoofd is voor honden, net als kwispelen en het laten zien van de tanden, ook een vorm van communicatie. En wat voor een! Het betekent namelijk dat je pluizenbol aandachtig naar je luistert. Op zo’n moment is alle aandacht dus op jou gevestigd. How cute! 

Woorden verstaan

Natuurlijk kan je geen gelijkwaardig gesprekken voeren met je hond (jammer!) maar ze kunnen wel onze woorden verstaan. Je hoeft maar: ‘park’ te roepen of hij springt gelijk op. Of neem die leuke filmpjes op TikTok waarbij hondeneigenaren allerlei woorden zeggen zoals ‘broccoli’, ‘carrots’ en de hond toch echt pas reageert op ‘chicken’. Zelfs wakker wordt als het woord gezegd wordt! (Ok, zeg één keer chocolade en ik ben klaarwakker, maar toch!)

Honden horen en zien beter

Als je hond zijn hoofd schuin houdt, dan probeert hij eigenlijk naar zulke woorden te zoeken. Door hun hoofd zijn te houden, horen en zien honden namelijk veel beter. Je favoriete familielid doet dus écht zijn/haar best om je te begrijpen. En misschien wel te verleiden voor een rondje park.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: RTLNieuws| Beeld: Unsplash
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.