Dromen over je ex: is het een goed of slecht teken?

dromen over ex

Je raakt er misschien erg verward en gestresst van als je droomt over je ex terwijl je in bed ligt naast je huidige partner. Gelukkig komt het veel vaker voor dan je denkt, dus je bent niet de enige. Maar wat betekent dit eigenlijk? Zijn deze dromen over je ex een goed of slecht teken voor je huidige relatie?

Dromen over je ex

Waarom doe je dit? Anne McKay is relatietherapeut en vertelt dat dit soort dromen over je ex hartstikke normaal zijn. Het is een teken dat we nog gevoelens hebben voor onze voormalige partner. Maar dit hoeft niet van invloed te zijn op je huidige relatie, want deze gevoelens kunnen ook negatief zijn.

Afhandelen

Als je het toch erg vervelend vindt en er vanaf wil komen, denk dan goed bij jezelf na of je misschien nog wat moet afhandelen met je ex. Heb je nog behoefte aan een gesprek of heb je het niet goed afgesloten voor je gevoel? Het kan ook zijn dat je iets mist in je huidige relatie dat je wel had met je ex. Praat hier dan ook vooral over met je partner, het is misschien ongemakkelijk maar het kan je probleem ook oplossen. En je partner heeft vast dat je liever over hem of haar droomt. Ben je bang dat je partner het verkeerd zal opvatten? Probeer er dan zo luchtig mogelijk over te praten, alsof het meer iets is wat je irriteert.

Lees ook:
Ooh là là: dit zijn de verschillen in erotische dromen tussen man en vrouw

Analyseren

Is je droom heel specifiek? Dan kun je ook op internet op zoek gaan wat de betekenis ervan is. Is er een speciale gebeurtenis? Worden er bepaalde vragen aan je gesteld in de droom of komt een bepaald voorwerp, kleur of dier vaak terug? Je hoef hier ook helemaal niet lang voor te zoeken, er zijn tegenwoordig genoeg websites die je de betekenis van een droom geven.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images