Droog gezichtgezeur

Witte velletjes, rode vlekken en bultjes. Blergh.. wat is het toch ‘fijn’ om een droge huid te hebben!

Ochtenddroog
‘s Ochtends begint het soms al. Dan smeer ik mijn dagcrème op om er daarna een klein laagje foundation over te smeren. Voorzichtig smeer ik het op mijn voorhoofd. Als ik een minuut later weer in de spiegel kijk, zie ik het resultaat. Een half gecamoufleerd voorhoofd met stukjes vel erin, héérlijk…

Huh?.. denk ik met mijn nog slaperige hoofd. Wreef ik het er zó hard op? Of is mijn huid nou echt zo droog geworden. Ik houd het toch bij het laatste. Daarom voor mij maar geen camouflage meer op mijn voorhoofd. Het was eigenlijk ook niet echt nodig.

Douchedroog
Eigenlijk valt dit droog gezichtgezeur nog wel mee. Het kan erger… na het douchen bijvoorbeeld. Van alles heb ik geprobeerd. Een lauwe douche, douchen met de deuren van de douchecabine open, scrubben en noem het maar op. Toch ziet mijn gezicht er na het douchen uit alsof ik allergisch ben voor de douchekop. Mijn gezicht zit dan onder de rode vlekken. En droog dat het is! Nee, zo ga ik niet over straat. Dat moet eerst een uurtje bijtrekken! En daarom douche ik vrijwel altijd ‘s avonds.

Om het ‘probleem’ wat te verkleinen, smeer ik mijn gezicht elke ochtend in met een crème. Alleen heb ik mijn twijfels over de werking van crèmes. Is het goed of werkt veel smeren juist averechts? Het lijkt wel alsof mijn gezicht gewend is geraakt aan crème en het niet meer aan kan wanneer ik even geen crème gebruik.

Ik houd het nu op smeren met mate, maar er moet een betere oplossing zijn!

Wie kent dit ‘probleem’ en wie heeft de oplossing gevonden?

Bekijk ook het vorige ‘zeurverhaal’

CC foto: Katie Tegtmeyer