In bikini op social media? Dat doen we liever niet

Een strandfoto hier, een kiekje van een cocktail daar: we delen maar wat graag hoe goed we het hebben op vakantie. Toch deelt 9 van de 10 vrouwen niet snel een bikinifoto. Zélfs niet als ze tevreden is over haar lichaam.

Dat blijkt uit het grote Ze.nl Summerbody Onderzoek dat gehouden werd onder ruim 1700 correspondenten. Deze ondervraagde vrouwen delen alléén een bikinifoto als haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3 procent) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1 procent). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12 procent een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen. Best weinig toch?

Onzeker

Al die strakke lijven op het strand maken het er ook niet makkelijker op. Meer dan 50 procent geeft namelijk aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat van alle respondenten ruim 28 procent openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt. Niet zo heel gek, want wij vrouwen keuren elkaar graag. Meer dan de helft kijkt met een kritisch oog naar anderen vrouwen in badkleding. Dat is op social media iets minder het geval: slechts een kwart kan soms best wel onzeker worden van andere vrouwen in badkleding op social media.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Ze.nl | Beeld Sanoma Beeldbank
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!