Een gladde huid zonder gedoe

Wat inpakken betreft ben ik niet zo cool. Anderhalve week voor mijn vakantie sta ik voor mijn kast. Urenlang ben ik outfits aan creëren; voor het strand, een fancy feest, het relaxmoment na het strand, een chique diner, voor tijdens een busreis, het vliegtuig, een sportoutfit en ga zo maar door. Halverwege de week ben ik klaar en schrik ik ’s nachts wakker. Leuk al die outfits, maar mijn volledige lichaam moet nog ontdaan worden van ongewenste haren. Breng ik een pijnlijk ontharingsbezoekje aan de schoonheidsspecialiste, onderwerp ik mezelf aan de zoveelste scheerbeurt of zal ik snel nog met wax gaan knoeien?

Super glad
Tijdens een borrel op een terras viel mijn oog op de super gladde benen van een vriendin. Hoe krijg je dat voor elkaar? Ze vertelde over Philips Lumea en vroeg of ik hem eens wilde testen. Yes please!

Lichttherapie
Volgens Philips wordt de teruggroei van haartjes voorkomen door de innoverende Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Vertaling? Door lichtpulsen om de vier tot zes weken op de haarwortel te richten wordt deze inactief. Hierdoor valt je haar natuurlijk uit en heb jij gladde benen, zonder stoppels, zonder ingegroeide haartjes én zonder pijn!

De test
Lichttherapie is nieuw voor mij, best spannend vind ik het wel. Daarom lees ik de handleiding goed door. Ook bekijk ik de bijgeleverde DVD waaruit blijkt dat de behandeling snel en eenvoudig is.

Ik zit op bed met de Philips Lumea. Het hoeft niet perse in de badkamer met een stopcontact, het apparaat is namelijk draadloos. Ik zet het apparaat op mijn scheenbeen en druk op de knop. Snel zie ik een lichtflits. ‘Was dat het?’, denk ik. Ik heb nauwelijks iets gevoeld, enkel het gevoel van een klein elastiekje dat kort tegen de huid schiet. Ik ga door en dit gevoel went snel. Stukje voor stukje werk ik mijn ‘harige’ zones af. Daarna is het twee tot vier weken wachten, dat is de tijdspanne die je moet respecteren voor het gebruik van Philips Lumea.

Glad op vakantie
Na ongeveer vier ontharingsrituelen was ik blij om te kunnen zeggen; het werkt. Er groeit steeds minder haar terug en mijn benen worden steeds gladder. Over een maand ga ik op vakantie naar Aruba, dus ik ben al begonnen met de voorbereidingen. Ontspannen thuis behandel ik mijn lichaam met Philips Lumea. Dit kost me nog geen half uurtje; 20 minuten voor mijn onderbenen, 1,5 minuut per oksel en 5 minuten voor de volledige bikinilijn. Vervolgens sta ik úren voor mijn kledingkast….


Online shoppen is ook een vaste bezigheid voor mijn vakantie, zie mijn aankopen.. Bikini H&M, jurkje Serious Sally, ‘Strand’ tas Zara

Sinds deze test is de Philips Lumea een vast onderdeel van mijn badkamerinvulling. Geen geknoei met botte scheermesjes, plakkerige wax of dure en pijnlijke bezoeken aan de schoonheidsspecialiste. En het belangrijkste; mijn haartjes blijven lang weg.

Duur?
De prijs van Philips Lumea ligt zeker hoger dan je maandelijkse scheermesje. Maar als je je lichaam jaarlijks, goed en professioneel wilt ontharen heb je ongeveer 160 behandelingen nodig, waardoor je veel meer geld kwijt bent.

Twijfel je nog?
Ik had het geluk met een vrijgevige vriendin van wie ik Philips Lumea mocht testen. Heb jij dat niet, dan heb je geluk. Als je nu Philips Lumea aanschaft mag je het ontharingsapparaat 90 dagen uitproberen en als je niet tevreden bent krijg je je geld terug. Deze promotie loopt tot 13 mei.

Het apparaat is getest door gespecialiseerde dermatologen en heeft van de Vereniging van Cosmetica Journalisten de Astir Award van ‘Luxe Bodycare’ ontvangen. De professionele beautyjury zei zelfs: ‘’Lumea is het beste beauty product van de eeuw’.

Voor meer informatie over Philips Lumea, de promotie of verkoopadressen gaan naar http://ad-emea.doubleclick.net/clk;256556133;78922149;r

Foto: Thinkstock