Een grijze haar ontdekt? Dit zou de reden kunnen zijn

Net wanneer je je lokken aan het föhnen bent voor een avondje borrelen in de kroeg met vriendinnen spot je ‘m: een grijze haar. Waarom op dit moment, zal je denken. Wij vragen ons vooral af waarom die haar überhaupt grijs is geworden…

Vaak wordt gedacht dat grijs worden te maken heeft met je leeftijd, maar niets is minder waar. Nee, je bent dus niet raar wanneer je midden in je twintiger jaren je eerste grijze haar tegenkomt. Ook stress zal er niet voor zorgen dat je mooie bos verandert in een grijze coupe. Volgens Dr. James Kirkland is er nooit bewezen dat stress en grijs worden met elkaar te maken hebben, zo vertelde hij tegen de New York Times.

Wat dan wel?

Maar wat zorgt er dan wel voor? De belangrijkste factor van jouw grijze haren zijn je genen (thanks, pa en ma). Net zoals je bruin of blond haar kunt erven, erf je ook het tijdstip waarop je grijs wordt. Als beide of een van je ouders op jongere leeftijd grijs werden, is de kans groot dat jou hetzelfde overkomt.

Een andere reden waardoor je grijze haren zou kunnen krijgen, is wanneer je regelmatig een sigaret opsteekt. Ook hartproblemen, een auto-immuun ziekte of schildklierproblemen zijn veelvoorkomende redenen om grijs te worden. Is het voor jou niet duidelijk waardoor je haren in een grijze kleur veranderen? Breng dan gerust een bezoekje aan de dokter.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Hello Giggles | Beeld iStock