Een me-momentje

‘Deze week was zó druk.. Huishouden, de kids, de hond elke dag uitgelaten, want hoewel het beest van Sam is, moet je niet denken dat hij het zelf doet. En ook nog eens drie dagen gewerkt. Ik heb echt even een me-momentje nodig.’

Treingesprek

Dit was een monoloog dat ik opving in de trein. De vrouw zag er ook duidelijk gestrest uit. Ze was een beetje grauw, had wallen onder haar ogen en d’r haar hing slordig voor haar gezicht. Het gesprek tussen haar en wat vermoedelijk haar vriendin was, vond ik niet eens zo boeiend. Iedereen heeft tegenwoordig een te druk leven. Maar ik vond het woord ‘me-momentje’ wel leuk.

Soorten momentjes
Wat ze eigenlijk bedoelde is dat ze tijd voor haarzelf nodig heeft, een moment voor zichzelf alleen. Al is het maar een kwartiertje waarin je op de bank naar Vakantieliefdes kunt kijken terwijl je een reep chocolade meester maakt. Of het uurtje dat de kinderen bij vriendjes spelen, je man nog niet thuis is en jij gewoon even lekker keihard Cindy Lauper kunt draaien. Gewoon omdat je er zin in hebt. Of mijn persoonlijke favoriet: het half uurtje in bad met een (stinkende) geurkaas en een roddeltijdschrift.

Feminisme
Volgens mij is een me-momentje een nieuw woord. Een woord dat nog niet bestond voor de vrouwenemancipatie. Toen we nog geen carrière hoefden te maken en toch ook voor de kinderen en het huishouden en de hond en de kat en de twee parkieten hoefden te zorgen. En toen we nog niet zelf de rekeningen moesten betalen, de auto naar de garage moesten brengen en met kratjes bier gingen sjouwen. Maar toch.. als we daardoor zelden me-momentjes kunnen nemen, dat neem ik dan maar op de koop toe.

Bron foto: RelaxingMusic