Eindelijk weten we het: dit is het intelligentste sterrenbeeld

maankinderen

De periode van het jaar waarin je geboren wordt, zegt veel over je karakter. Daarmee doelen we niet op het seizoen waarin je geboren wordt, maar op de stand van de maan en sterren. Steenbokken, geboren in het staartje van december en januari, staan bijvoorbeeld bekend als koppig. Watermannen daarentegen zijn juist bescheiden, maar wie van de twaalf sterrenbeelden is nou het meest intelligent?

GoCompare, een Britse vergelijkingswebsite, deed onderzoek naar de intelligentste sterrenbeelden. Geen leeuw, ram of kreeft is het slimst, maar juist tweelingen zou het intelligentste soort van de dierenriem zijn.

Lees ook: Deze vier sterrenbeelden hebben de meeste vertrouwensproblemen

Nobelprijswinnaar

De vergelijkingswebsite keek hiervoor naar het aantal Nobelprijswinnaars per sterrenbeeld. Sinds het jaar 1901, waarin de beroemde prijs voor het eerst werd uitgereikt, waren de meeste winnaars die een Nobelprijs mee naar huis mochten nemen een tweeling. In totaal hebben 97 tweelingen een Nobelprijs gewonnen, gevolgd door de weegschaal met 93 winnaars. Met 88 winnaars staan maagd op een goede derde plaats.

Het sterrenbeeld dat volgens deze aanname het domst is…? Dat is de steenbok (maar koppig als we zijn geven we dat natuurlijk nooit toe, hè mede-bokkies).

Het aantal Nobelprijswinnaars per sterrenbeeld op een rijtje:

Tweelingen (21 mei-20 juni) – 97 winnaars
Weegschaal (23 september-22 oktober) – 93 winnaars
Maagd (23 – 22 september) – 88 winnaars
Kreeft (21 – 22 juli) – 81 winnaars
Ram (21 maart – 19 april) – 76 winnaars
Taurus (20 april – 20 mei) – 73 winnaars
Boogschutter 22 november – 21 december) – 71 winnaars
Vissen (19 februari – 20 maart) – 66 winnaars
Waterman (20 januari – 18 februari) – 65 winnaars
Leeuw (23 – 22 augustus) – 64 winnaars
Schorpioen (23 oktober-21 november) – 64 winnaars
Steenbok (22 december-19 januari) – 57 winnaars

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.