Wat is erger: emotionele of sexuele ontrouw?

sexuele ontrouw

Geweldige kroegvraag: welke vorm van ontrouw raakt jou het meest: wanneer hij/zij verliefd is op een ander (maar daar nog niks mee doet) of als je wederhelft sex heeft met iemand anders? Kortom: emotionele of sexuele ontrouw?

Kansas State University raakte in de ban van deze vraag over ontrouw en legden de kwestie eens voor aan 477 volwassen (238 mannen en 239 vrouwen). De uitslag is behoorlijk in your face: mannen vinden sex met iemand anders het allerergst, vrouwen worden vooral niet goed bij het idee dat hun partner sterke gevoelens heeft voor een ander.

Wat vind jij: vind je het erger als je geliefde stomende sex met iemand anders heeft of word je pas echt gek als hij/zij verliefd is op iemand anders?

Opmerkelijk: het doel van de studie naar ontrouw was te bepalen of en hoe welke factoren (hechtingsstijl, gevoelens van vertrouwen, relatiegewoonten) invloed hebben op hoe iemand over vreemdgaan denkt. Geslacht bleek echter als enige van invloed. Mannen trekken het niet als je fysiek vreemdgaat en vrouwen zijn meer onder de indruk van emotionele vreemdgangerij.

Bron: Huffpost. Beeld: uit de film Matchpoint