Fabels en feiten over sporten

Moet je nou wel of niet eten voor een training? En helpen sit-ups echt? Er bestaan nog altijd zoveel fabels en feiten over sporten. In aanloop naar het Buiten adem-sportfestival is het daarom tijd om eens wat mythes te ontkrachten.

Hoe meer je zweet, hoe meer calorieën je verbrandt.

Fabel. De een zweet nou eenmaal meer dan de ander. Dus zelfs als jij enkel wat druppels op je bovenlip hebt en het zweet bij je buurman van z’n voorhoofd gutst, hoeft dat niet te betekenen dat hij beter bezig is.

Het maakt qua vetverbranding niet uit of je voor of na het eten traint.

Feit. Of je nu voor of na je work-out eet, je zult altijd hetzelfde aantal calorieën verbranden. Het kan wel zo zijn dat je na het sporten meer eetlust hebt. Bij Buiten adem kun je na het sporten terecht voor een heerlijke (en dik verdiende!) maaltijd.

Door veel sit-ups te doen krijg je een strakke buik.

Helaas, een fabel. Er bestaat niet zoiets als plaatselijke vetvermindering. Dus train je bepaalde spiergroepen, dan betekent het niet dat je ook dáár vet verliest.

Van water drinken tijdens het sporten krijg je kramp.

Fabel! Sterker nog: kramp is een teken van uitdroging. Het is ontzettend belangrijk om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten. Door de inspanning ga je zweten en dat vochtverlies moet gecompenseerd worden. Bij het Buiten adem-festival is daaraan gedacht: er is genoeg gelegenheid om een verkoelend drankje te nuttigen.

Cardiotraining is beter voor je calorieverbranding dan krachttraining

Fabel. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Door structurele krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op en spieren nemen de plek in van vet. Tevens verbruikt je lichaam na een flinke krachttraining nog veel energie, waardoor je na het sporten dus óók nog veel langer calorieën zult verbranden. Squats zijn daarom een zeer goede keuze. Bij het Buiten adem-festival is zelfs een aparte squat stage waar je onder begeleiding met gewichten aan de slag kunt.

Buiten adem

En dat sporten gezellig kan zijn, bewijst sportfestival Buiten adem. Naast het bewegen kun je er de hele dag terecht in de VIVA-experience, de chill-out waar je even bijkomt van je work-out op de beats van onze dj. En ja hoor, daar hoort in de loop van de dag ook een lekker wijntje bij. Dit gezellige sportfestival wordt gehouden op 17 september in de Vrije Wolf in Utrecht. Extra bijzonder: dit is een oude gevangenis.

Ook gaan?

Speciaal voor jullie hebben we nu tijdelijk Buiten adem-tickets met VIVA-korting. Je betaalt geen € 29,50 maar slechts € 23,60. Gebruik hiervoor de onderstaande kortingscode:

VIVA2016

Tickets bestel je via buitenadem.com. Let op: er is een beperkt aantal kaarten met korting beschikbaar, op = op, dus wees er snel bij!

Kijk voor meer informatie en tickets op buitenadem.com.

Vanwege een tegenvallende ticketverkoop gaat Buiten Adem niet door. Mocht je al een ticket gekocht hebben, je geld wordt teruggestort.