Fatale geilheid

Met een misselijkmakend vochtige KWAK raakt hij mijn voorruit. Hij probeerde nog weg te komen en ik probeerde uit te wijken, maar we wisten eigenlijk allebei al dat het zinloos was.

Frontale botsing
Ik hoor hem over het dak rollen en zie hem in mijn achteruitkijkspiegel levenloos op de weg ploffen. Hij valt op de lijn van de vluchtstrook. Ik voel mijn maag in mijn keel omhoog kruipen bij het idee dat er straks iemand over hem heen zal rijden. Niet dat het nog iets uitmaakt voor die eend, want een frontale botsing met een auto die 120 kilometer per uur rijdt overleeft zo’n beestje niet. Toch trek ik de gedachte dat hij daar ligt niet. En die vochtige plek die zijn gevederde lijfje heeft achtergelaten op mijn voorruit ook niet.

Kattenmoordenaar
Natuurlijk: ik zie regelmatig een dood beestje langs de weg liggen. Een halve haas, een stukgereden kraai of een uitgesmeerd egeltje. En ik heb een keer bij mijn Frank in de auto gezeten terwijl er een kat nog even over dacht te steken. Niet dus. Het voelde alsof we over een hobbeltje heenreden, maar ik wist beter. De hele weg naar huis heb ik gehuild en geschreeuwd dat Frank een kattenmoordenaar was. Mijn zestienjarige brein hield er voor het gemak geen rekening mee dat hij het ook best erg vond.

Hitsige slachtoffers
Nu ben ik zelf de moordenaar. Ik ben blij dat er niemand naast me in de auto zit die het me inpepert. De eerste traan rolt over mijn wang. Doe normaal, zeg ik tegen mezelf. Maar er komt nog een traan. En nog eentje. Oké, per dag worden er in de paartijd honderden dieren doodgereden, omdat ze uit pure hitsigheid niet meer opletten en hun hormonen achternalopen. Maar de manier waarop dit eendje het bijna gered had, doet pijn. Hij steeg samen met zijn vriendje op uit de sloot langs de snelweg. Alleen kwam hij nét niet hoog genoeg. En toen was het afgelopen.

Hoi hypocriet
Ik doe geen moeite meer om mijn hypocriete tranen tegen te houden. Hoi, ik ben Lis. Ik eet graag vlees, maar hier zit ik in de auto een potje te janken om een dode eend. En ook een beetje om zijn vriendje, want die is nu nog maar in zijn eentje.

Foto: ViaMoi