Psst: dit is jouw favoriete leugen volgens je sterrenbeeld

sterrenbeeld liegen

Even eerlijk (ja, nu wel): we gebruiken allemaal wel eens een leugentje om eigen bestwil. Eigenlijk doen we dat super vaak. Maar betrap jij jezelf er wel eens op dat je één specifiek leugentje wel heel vaak gebruikt? 

Dat kan! En de sterren vertellen je vandaag welk leugentje dit is. Je sterrenbeeld kan invloed hebben op hoe jij met bepaalde situaties om gaat. Red jij jezelf vaak uit problemen met één bepaald smoesje? Dit is jouw favoriete leugen, op basis van je sterrenbeeld.

Waterman

“Ik ben niet eigenwijs!”

Stiekem weet je het zelf ook wel, jij kan soms best eigenwijs zijn. En dat is nog zacht verwoord. Bij een Waterman draait alles om afhankelijkheid. Jij gaat en staat waar je zelf wilt. Dat is een mooie eigenschap, maar het kan ook omslaan in eigenwijsheid. Het hoort ook helemaal bij jou om dit niet toe te willen geven, dus we laten het maar voor wat het is.

Vissen

“Het gaat prima.” of “Niets aan de hand.”

Eigenlijk alles wat je antwoord op “gaat het?” wanneer het eigenlijk helemaal niet zo goed gaat. Vissen hebben veel emoties, maar neigen dit eerder voor zichzelf te houden. De mensen die jouw écht kennen, hebben meestal allang gezien dat het helemaal niet ‘prima‘ gaat met je. Wees niet bang om dit te tonen. Emoties opkroppen word je meestal ook niet beter van!

Ram

“Ik ben onderweg.”

“OMW” stuur je naar je wachtende vrienden, terwijl je net de douche uitstapt. Herkenbaar, Ram? We vergeven het je. Veel mensen hebben moeite met op tijd komen. Hopelijk zijn je vrienden er aan gewend, zodat ze bij jou alvast rekening kunnen houden met een 30 minuten-tijdsmarge.

Stier

“Maar ik heb dit echt nodig!”

Dit kan gaan over een tas, een riem, een compleet nieuwe garderobe…. Jij houdt gewoon van die little moments of happiness wanneer je iets nieuws hebt gekocht. Dat is ook heel fijn, maar is het ook fijn voor je portemonnee? En heb je het écht nodig, Stier?

Lees ook: Dit is voor jou de grootste afknapper in bed op basis van je sterrenbeeld

Tweelingen

“Sorry, ik kan niet.”

“Sorry, ik heb geen zin” bedoel je eigenlijk. De meeste Tweelingen zullen een avond uitgaan niet snel afwijzen. Maar andere uitnodigingen, daar moeten ze vaak wat langer over nadenken. In dat soort situaties is “ik kan niet” wel veel makkelijker dan uitleggen waarom je geen zin hebt.

Kreeft

“Ik word echt niet gelijk verliefd hoor.”

We snappen dat je nuchter en hard to get wilt overkomen, maar zo ben jij simpelweg niet. Als jij een klik voelt met iemand, kunnen er al gauw gevoelens bij komen kijken. Soms weet je dat voor je te houden, maar dat betekent niet dat die gevoelens er niet zijn. Verliefdheid kun je niet tegenhouden en dat weet jij als geen ander!

Leeuw

“Ik ben bijna klaar!”

Inmiddels zit je vriend of vriendin al een uur op je te wachten, terwijl jij je haar eigenlijk nog moet doen. Leeuwen zijn ijdel en vinden het dus belangrijk om goed voor de dag te komen. En soms heeft dat nou eenmaal tijd nodig.

Maagd

“Oh geeft niet, dan doen we dat.”

Jij houd er niet van als de plannen veranderd worden. Zeker niet als dit op het laatste moment gebeurd. Als jij je hebt voorbereid op een dagje winkelen, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat iemand anders voor jou die plannen gaat wijzigen. En dat is ook heel logisch! Je hoeft niet altijd flexibel en meegaand te zijn hoor, Maagd.

Lees ook: Dorst? Deze cocktail past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Weegschaal

“Ik doe het straks wel”

Even serieus, geloof je het zelf? Je gaat straks helemaal niet opruimen, je gaat straks lekker netflixen. Weegschalen zijn pro in uitstellen. Daarom is dit een leugentje dat soms wel meerdere keren per dag jouw lippen ontglipt. Maar onthoud: van uitstel komt afstel!

Schorpioen

“Dat bedoelde ik niet zo.”

Schorpioenen hebben geen blad voor de mond. Jij zegt gewoon waar het op staat! Heel oprecht en eerlijk, maar dat is niet altijd even leuk. Soms kwets of beledig je mensen met je botte opmerkingen. Het was waarschijnlijk niet de bedoeling om te kwetsen, maar de opmerking meende je wel. Het is belangrijk dat je net zo eerlijk tegen jezelf blijft, Schorpioen. Want bedoelde je die opmerking écht niet zo? Of vind je dat de ander zich aanstelt?

Boogschutter

“Nee hoor, dat was ik niet vergeten”

Als drukke Boogschutter vergeet je nog wel eens iets. En om de een of andere reden lijkt dit vooral te gebeuren bij belangrijke afspraken. Toch kun je de volgende keer maar beter eerlijk zijn, want die geschrokken blik van je spreekt boekdelen.

Steenbok

“Ik heb me niet zo goed voorbereid”

Als een Boogschutter of een Ram dit zegt, spreken ze inderdaad de waarheid. Maar als een Steenbok dit zegt, is dit puur uit bescheidenheid. Je bent de hele avond kwijt geweest aan die presentatie, waarom durf je dat niet toe te geven?  Er is niets mis met het tonen van discipline en motivatie. Dan zijn juist de beste eigenschappen van een Steenbok. Daar mag je trots op zijn!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan.com | Beeld: iStock