Flesje draaien

Weet je nog dat je met zijn allen in een kringetje ging zitten, een leeg bierflesje rond liet draaien en dan moest ‘kussen’ met degene wie de fles had aangewezen als match? 

Berekeningen
Angstige momenten waren dat. Vooraf had ik al bedacht met wie ik heel graag niet wil zoenen en met wie écht heel graag wel. Nou, en dan was ik na heel lang wachten eindelijk aan de beurt en probeerde ik nog op het laatste moment een berekening te maken waarmee de fles hopelijk op die ene jongen uit zou komen, want dat zou dan toch wel het mooiste moment in je tot nu toe korte leven zijn. Maar helaas, de ultieme berekening heb ik nooit kunnen ontdekken.

Wat als!
De fles draaide en draaide en het waren de angstigste minuten van mijn leven want wat als die verdomde fles nou wel die ene sukkel met dat vette haar en stukjes spinazie in zijn beugel aan zou wijzen of erger nog: wat als het ding tegen alle verwachtingen in juist die leuke kerel aan zou wijzen op wie je al eeuwen een oogje had. Dan kon iedereen zien hoe je hem een kus gaf! Wat als hij zou weigeren! Het was hoe dan ook een zenuwslopend moment.

Keuze’s maken is hell
En toen stopte die fles eindelijk, terwijl ik al op het figuurlijke puntje van mijn stoel zat, en belande hij tussen twee jongens in. En toen mocht ik kiezen. Nou, dat was helemaal verrot. Want dan werd indirect meteen bekend wie van de twee ik leuker vond, en dat was weer zo sneu voor de ander. Tenzij die mij natuurlijk ook helemaal niet leuk vond, maar dat wilde ik niet weten want dat deed mijn ego geen goed. Na lang wikken en wegen koos ik er eentje (de minst erge), gaf hem een vluchtig kusje onder luid gegiechel van een zooi meisjes en snelde dan met een kop als een biet weer veilig terug naar mijn plekje in de kring, waar ik de eerst komende vijf minuten naar het plafond staarde totdat ik iemand weer onder ogen durfde te komen.

Terug in de tijd
En hoewel dit niet bepaald klinkt als momentje waar ik erg blij van werd, verlang ik er nu hopeloos naar terug. Want inmiddels weet ik het wel: het is zoveel makkelijk je ‘vent’ te laten bepalen door een leeg bierflesje, dan dat je het zelf moet beoordelen. Want dát is pas een crime.

Bron foto: taylorpad212