Gaan we te snel uit elkaar?

geen

Het lijkt een trend te worden: steeds meer stellen geven er steeds sneller de brui aan. De cijfers liegen er in elk geval niet om.
Volgens het CBS gaat 1 op de 3 getrouwde stellen uit elkaar (bij koppels die samenwonen, is dat zelfs 1 op de 2). Ook journalist Esma Linnemann ziet steeds meer vrienden het relatiebijltje erbij neergooien.

Na één misstap lig je eruit

Omdat er even niet gesext wordt na de geboorte van het eerste kind. Omdat hij stiekem is gaan roken. Waar vroeger aan dit soort relatieproblemen ‘gewerkt’ werd, zijn ze tegenwoordig aanleiding om er een punt achter te zetten. Demograaf Jan Latten legt uit waarom: “De huidige generatie groeit op met het idee dat je moet genieten van het leven.” Dat betekent dat ze bij de minste of geringste imperfectie hun relatie al willen opgeven. Maar is het niet zo dat bij een relatie ook een gezonde dosis doorzettingsvermogen komt kijken?

Spijt…
Inge (33) is daar door schade en schande achtergekomen. Ze had een prima relatie met haar jeugdliefde Bas, maar toen hij onzeker werd en niet meer de jongen was op wie ze verliefd was geworden, voelde Inge de liefde wegebben. Ze werd verliefd op een collega en maakte het uit met Bas. Achteraf niet de slimste keuze: haar nieuwe vriend bleek een eikel en Bas is ze nu voorgoed kwijt.

Meer lezen?
Alle ins en outs over jong uit elkaar gaan lees je in VIVA 13, die nu in de winkel ligt. Met persoonlijke verhalen van lezeressen, commentaar van deskundigen en sappige celebrity-stories.

Ben jij op jonge leeftijd gescheiden en was het de beste beslissing van je leven? Of vind je dat stellen er veel te snel een punt achter zetten? Praat mee op het forum.

Bron foto: Skley