Geen ochtendmens

Je hebt van die mensen die de discipline hebben om ’s ochtends vroeg, nog voor ze aan het werk gaan, hun hardlooprondje af te werken. Die serieus hun wekker om 5.00 uur zetten en om 5.30 uur buiten staan voor de eerste lichaamsbeweging van de dag. Die om 6.45 uur weer fris en fruitig binnen aan het ontbijt zitten en om 7.15 uur naar kantoor vertrekken. Als ik dat soort verhalen hoor, denk ik alleen maar: hoe dan?! Ik ben alles behalve een ochtendmens.

Ochtendrondje
Sporten lukt me ’s ochtends vroeg al helemaal niet. Ik heb het vaak geprobeerd, een ochtendrondje rennen. Maar verder dan een moeizame 5 km kom ik dan écht niet. Al mijn spieren zijn stijf en mijn hoofd is slaperig. Ik kan alleen maar denken aan het warme bed met de dikke dekens (en een vriendje om tegenaan te kruipen) dat ik heb achtergelaten om een beetje sportief te gaan doen. Waarom ook alweer?!

’s Avonds na werktijd lukt het me des te beter. Dan is mijn lichaam lekker los en maak ik graag mijn hoofd even leeg. Vaak wordt geadviseerd om nog vóór het eten de sportkleding aan te trekken, maar dat doe ik toch anders. Als ik thuiskom, en dat is altijd erg laat, barst ik namelijk van de honger en wil ik écht eerst eten. En ik heb ook nog een partner die dan echt niet nog een uur op mij wil wachten voor ie kan aanvallen.

Uitbuiken op de bank
Nadeel: je moet eerst uitbuiken voor je op pad gaat. En waar doe je dat? Juist, onderuit gezakt op de bank voor de tv. Zie jezelf er dan maar weer eens vanaf te hijsen om daadwerkelijk een rondje te gaan rennen. Gek genoeg lukt dat 9 van de 10 keer wel, zeker omdat mijn vriend ook hardloopt. We zijn elkaars stok achter de deur!

Als je een avondloper bent, is het vooral erg belangrijk dat je goed opvalt op straat. Ik heb felle kleding en ben van plan voor de komende maanden ook een reflecterend hesje te kopen, want je wil natuurlijk niet van je hippe hardloopsokjes gereden worden.

Succes met het vervolg van je hardlooptrainingen!

Hardlopende Viva’s
Binnen de online redactie van VIVA zijn er een aantal meiden die fanatiek hardlopen. Regelmatig bloggen zij over hun belevenissen en voortgang. Meer weten? Lees hier hun blogs!

Beeld: Shutterstock