Gek op sportkleding

Sinds 1,5 jaar loop ik hard. Steeds meer mensen in mijn omgeving deden het en ik was nog op zoek naar een sport die me niet te veel tijd zou kosten. Bovendien wilde ik zelf bepalen wanneer ik er zin in had, lekker flexibel dus. Een hardlopende vriendin moedigde me aan om eens met haar te gaan rennen.

Goede schoenen
Die eerste keer was een ramp. Ik deed het op mijn oude, afgetrapte sneakers die nul steun boden. Na een rondje van een kwartier, wat ik al heel wat vond voor een eerste keer, had ik pijn aan mijn knieën en schenen. Waarop mijn vriendin enigszins streng zei: ‘Goede schoenen is bij hardlopen ook het allerrrr belangrijkst!’

Dus liet ik me goede schoenen aanmeten. Ze had gelijk, dat scheelde al een hele hoop. Bovendien was dat uitgelubberde T-shirt uit mijn studententijd alles behalve charmant en deed die zware losse joggingbroek ook niet veel goeds. Ik besloot: ik wil dit goed doen. En dus shopte ik online een echt hardloopshirt en bijpassende zwarte tight, zoals dat heet. Een leggingachtige broek die nauw aansluit én, niet onbelangrijk, mijn benen super slank en sporty deed lijken!

Meer, meer, meer!
Sindsdien ben ik helemaal gek op het kopen van hardloopkleding. Wat wordt er ongelofelijk veel moois gemaakt. Ik kan uren rondklikken in webshops en hele lijstjes maken met wat ik allemaal zou willen hebben. Lange mouwen, korte mouwen, lange broek, korte broek, kortje sokjes, haarbandjes, jasjes… Sportkleding is naast functioneel tegenwoordig ook hartstikke fashionable. Mijn ervaring is dat je veel lekkerder loopt als je ten eerste goede, maar ook mooie sportkleding draagt. Je voelt je een stuk professioneler!

Ik heb geen voorkeur voor een bepaald merk, ik draag lekker alles door elkaar. En daarom shop ik mijn kleding ook het liefst online in webshops als wehkamp.nl waar ze een ruime keuze aan hardloopkleding hebben. Mix & match, zo doen echte fashionista’s dat toch ook bij hun dagelijkse kleding?

MEELOPERS GEZOCHT!
Binnen de online redactie van VIVA zijn er een aantal meiden die fanatiek hardlopen. Regelmatig bloggen zij over hun belevenissen en voortgang. Meer weten? Lees hier hun blogs!

Loop je zelf ook graag hard? VIVA zoekt nog meelopers voor de TCS Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober! Wij hebben startbewijzen voor zowel de kortste als één na langste afstand.

Het VIVA-team loopt namelijk 8 kilometer óf 21 kilometer. Best een prestatie, maar je hebt nog drie maanden om te trainen. Een concreet doel is vaak de beste motivatie!

Schrijf je in
Zin om het VIVA-team te komen versterken? Wacht dan niet te lang en schrijf je hier in, het aantal plekken is beperkt. Voor meer informatie lees je dit artikel op viva.nl.

Beeld: iStock