Wie geld belangrijk vindt, heeft een grotere kans om ongelukkig te zijn

65ste miljonair

Geld maakt écht niet gelukkig, zo luidt de conclusie van een nieuw onderzoek van Harvard University. Want wie geld belangrijk vindt, heeft een grotere kans om ongelukkig te zijn (of te raken). 

Geld belangrijk

Geld op de bank geeft gemak, geluk en aanzien, zou je denken. Maar onderzoekers van Harvard bestudeerden 2500 deelnemers uit vijf onderzoeken en beweren het tegenovergestelde. Als je je eigenwaarde laat afhangen van hoe dik je auto is en hoe groot je huis, dan voel je je vaker eenzaam en ben je waarschijnlijk ook minder happy.

Ploeteren

Dat komt allemaal doordat rijk worden niet vanzelf gaat. De geluksvogels die een paar miljoen winnen in de loterij daargelaten – de meeste mensen moeten hard ploeteren om veel poen binnen te slepen. Het betekent lange dagen maken en werk altijd voorop stellen. Dat levert dus hoge druk op, en daarbij het gevoel dat je weinig eigen keuze hebt. Dat maakt geld belangrijk en daardoor is werk tenslotte altijd belangrijker.

Lees ook: Dit moet je dagelijks opzij leggen om op je 65ste miljonair te zijn

Verbinding

Om lekker in je vel te zitten is sociale verbinding heel belangrijk. Door contact met mensen en onze relaties voelen we ons gelukkig en veilig. Als je probeert zoveel mogelijk geld te verdienen gaat alle aandacht naar werk. Relaties opbouwen en onderhouden met anderen is dan bijna niet mogelijk en dat kan eenzaam maken. En eenzaamheid is vaak een trigger voor depressie en angsten. En zo zie je maar weer: money can’t buy love (of vrienden, of geluk).

Lees ook: 5 motivatietips om toch voor die buffer te sparen

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: welingelichtekringen.nl, flaironline.nl | Beeld: Unsplash
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.