Je zult je een stuk gelukkiger voelen als je dít iedere ochtend doet

ochtend gelukkiger

Voelt het alsof je iedere ochtend met je verkeerde been uit bed bent gestapt en voel je je sloom of zelfs ongelukkig na het wakker worden? Probeer dan eens eerder op te staan. Volgens onderzoek zou het je namelijk een stuk gelukkiger. 

Interne klok

Iedereen heeft een interne klok, ook wel je biologische klok genoemd. Deze bepaalt wanneer je moe wordt en moet gaan slapen, hoe laat je wakker wordt ’s ochtends en wanneer je honger krijgt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze klok ook bepaalt of jij aanleg hebt voor de ontwikkeling van een depressie. Het is dus zo dat sommige mensen hier gevoeliger voor zijn dan anderen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat avondmensen sneller een depressie ontwikkelen dan ochtendmensen.

Lees ook:
Waarom je juist ’s ochtends gelijk moet gaan stofzuigen

Eerder opstaan

Gelukkig zijn er wat dingen die je kan doen om de kans te verminderen. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat eerder opstaan deze negatieve gevoelens kan laten afnemen. Één uurtje eerder je bed uit kan al zorgen voor een afname van 23% van deze gevoelens.

Let the sun shine

Het lijkt misschien niet zo’n groot verschil om een uurtje eerder op te staan, maar het kan dus veel impact hebben op je stemming. De onderzoekers denken dat deze afname van negatieve gevoelens komt door dat je meer zonlicht meekrijgt als je eerder opstaat. Dit zonlicht heeft een positieve invloed voor je hormonen en dus op hoe jij je voelt. Tóch die wekker wat eerder zetten dus.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images