Getest door het Viva-panel: haarproducten!

Eind september schreven we: “Lijkt het je geweldig nieuwe producten te testen en 100% eerlijk jouw mening te mogen geven: dat kan. Viva lanceert namelijk een testpanel!” Welnu, hierbij de eerste resultaten!

Het eerste officiële Viva Panel is een feit: 100 mensen werden geselecteerd om de haarproducten van L’Oréal Paris te testen. Idee van deze Elvive Nutri-Gloss-producten: het ontwart je haar, zónder dat het je haar verzwaard. En dat waren ook precies…

Klik voor een vergrotingKlik voor een vergroting…de eerste vragen aan Viva’s L’Oréal Paris-panel:
1) Is je haar ontward en zonder klitten na het gebruik van de shampoo en ontwarrende spray? 2) Voelt je haar na het gebruik van de shampoo en de ontwarrende spray nog licht aan? Geen verzwaring van je haar?

Het panel
100 mensen werden geselecteerd om deel te nemen aan het panel, en kregen een Nutri-Gloss shampoo én een ontwarrende verzorging-spray thuisgestuurd. Na twee weken kregen ze een korte vragenlijst toegemaild, om te achterhalen hoe het is bevallen.

De resultaten
L’Oréal Paris vroeg heel slim ook om (opbouwende) kritiek, waarvoor hierbij hun dank! De meningen van het panel zijn verdeeld. De een vindt het lekker ruiken, de ander niet (smaken blijven verschillen…). Hoewel verdeeld, zijn de meningen echter overwegend positief! Van de geselecteerde Viva-lezers is 80% tevreden met de Elvive Nutri-Gloss-producten.

Panelleden: onze complimenten voor de genuanceerde feedback, geweldig!

PS Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal is gezegd? Hieronder zie je een wilde selectie van quotes! (Hierin zijn alleen eventuele typos aangepast.)

Tips voor L’Oréal Paris
* “Ik zou de geur aanpassen, een minder aanwezige geur. Ook al ruikt het lekker, in combinatie met de haarpoducten die ik daarna gebruik (mousse/haarlak) is het iets teveel van het goede.”
* “De gebruiksaanwijzing: er staat spray vooral op de lengte, dat is nogal gek nederlands. En: hoeveel moet je spuiten en hoe vaak?”
* “Het enige wat misschien nog verbeterd kan worden, is dat er nog ietsjes meer ‘parfum’ aan toegevoegd kan worden. M.a.w., het mag nóg wat lekkerder ruiken. Verder helemaal super!”
* “Ik denk dat het goed is om op de verpakking te melden hoe je het met lang haar moet gebruiken: over het hele hoofd, of alleen de punten, hoeveel spuit je op je haar: tot het helemaal vochtig is of maar een klein beetje.

En zó bevalt het de panelleden:
* “Het geeft mooie glans. Ik heb momenteel geen verbeterpunten.”
* “Alleen de shampoo ben ik niet heel erg tevreden over. Haar lijkt er dof van te worden.”
* “Het werkt ook als je je haren niet gewassen hebt. Handig voor na het zwemmen als je niet je hele haar wilt wassen maar wel de klitten uit je haren wilt. Je hebt er weinig van nodig. Het maakt je haar niet vet.”
* “Het resultaat is matig. Na het sprayen hangt er een chemische zoete walm om je heen. Als je per ongeluk op je huid spuit, moet je dit direct eraf halen want het plakt.”
* “Het ruikt lekker en het plakt niet.”
* “Het ruikt heerlijk, je haar glanst er ook mooi van. Ik vind het ontklittende effect niet erg groot.”
* “Wat ik fijn vind: de geur is lekker, het kleeft niet, makkelijk op te brengen, ik hoef niet meer elk uur mijn haar te kammen, mijn haar glanst mooi.”
* “Ruikt lekker, haren zijn doorkambaar. Geen verbeterpunten.”
* “Ik vind het echt heel erg goed spul! Ook mijn dochter heeft het geprobeerd, zij heeft een hele grote bos met krullen dat moeilijk te borstelen is, maar met de spray kwam ze er gemakkelijk doorheen. We blijven dit product dus kopen!”

PPS Vorige week plaatsten we de tweede oproep voor een panelonderzoek. Wil je ook ‘ns meetesten: hou de site in de gaten. Test drie komt er ongetwijfeld!