Gevaccineerd? Dan mag je weer reizen zonder testen of quarantaine

gavaccineerd

Heb je jouw coronavaccin al binnen of ben je bijna aan de beurt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want die vakantieplannen waar je al zo lang over droomt kunnen dan gewoon hartstikke doorgaan. Gevaccineerden mogen namelijk deze zomer binnen de EU reizen zónder testen of quarantaine. Hiephoi.

Het wachten op positief coronanieuws duurde lang. De ene na de andere tegenslag volgde, waardoor we haast niet meer durfden dromen over vakantie, palmbomen en wijntjes drinken op het strand. Tot nu, that is.

Goed nieuws voor gevaccineerden

Want de coronacijfers dalen aanzienlijk nu het vaccineren in volle gang is. En dat heeft ook invloed op de regelgeving omtrent het reizen binnen Europa. De EU-lidstaten zijn het eens over versoepeling van de reisbeperkingen in de zomer: gevaccineerden mogen weer op vakantie zoals voorheen. Zonder een ellendige test in je neus te hoeven douwen of twee weken opgesloten zitten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Uitzondering

Voor kinderen vanaf twaalf jaar die nog niet volledig of helemaal niet gevaccineerd zijn, geldt een uitzondering. Zij moeten nog wel getest worden voor ze het vliegtuig instappen. Maar dit hoeft alleen naar ‘oranje landen’. De ‘groene landen’, waar het virus inmiddels volledig onder controle is, mogen ook zij zonder vaccin, test of quarantaine betreden.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: NOS | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.