GoFundMe start inzamelingsactie tegen nieuwe abortuswetgeving in Amerika

gofundme

Als wij zeggen ‘Alabama’ en ‘Georgia,’ dan is de kans steeds groter dat jij moet denken aan de nieuwe abortuswetgeving in deze Amerikaanse staten. Om tal van redenen is deze nieuwe wetgeving absurd en daarom wereldnieuws. Niet in de laatste plaats omdat deze wetgeving is beslist door enkel mannen, ook omdat de wetgeving zo’n honderd jaar terug in de tijd gaat en abortus verbiedt voordat de meeste mensen weten dat ze zwanger zijn. Gelukkig zijn er ook aanhangers van abortusrechten. GoFundMe is een van de hulpschieters uit onverwachte hoek.

Het crowdsurfingplatform lanceert namelijk een campagne genaamd Fight Back: Protect Abortion AccesMet deze campagne wil GoFundMe geld inzamelen om abortus en reproductieve rechten (alle rechten die samenhangen met de voortplanting van de mens) te beschermen.

‘Het is een aanval op ons allemaal’

‘De mogelijkheid tot abortus ligt onder vuur in dit land. Er zijn veel te lange wachttijden, er zijn onnodige beperkingen, de dekking door de verzekering wordt ontkend, en nog veel meer hindernissen die het moeilijker maken om een abortus te krijgen. Als gevolg daarvan is abortus voor te veel mensen al ontoegankelijk.’

‘Nu zien we ook nog de eerste abortusverboden in het land. Allemaal met één doel voor ogen: om het grondrecht te veranderen. Dit is niet alleen een aanval op de mensen in Georgia en Alabama, maar op ons allemaal,’ luidt het statement.

Donaties

Het doel van GoFundMe is om $ 500.000 op te halen. Hiermee willen ze pro-life instanties financiële hulp aanbieden. Ook wil het platform het geld gebruiken om de nieuwe wet tot aan het hooggerechtshof te kunnen aanvechten. Inmiddels staat de teller na vier dagen op $ 37.000. Wil je ook doneren? Dat kan hier.

banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.