Groentebom (+recept!)

Het is treurig gesteld met mijn kookgedrag van de laatste tijd. De afgelopen jaren leefde ik zelden als een typische student, maar ik kan je vertellen dat heb ik de afgelopen maanden goed ingehaald.

Ik kan mij niet herinneren dat ik het mezelf ooit zo gemakkelijk heb gemaakt door bijna dagelijks een pizza in de oven te gooien of met een magnetronmaaltijd bij de AH weg te lopen. Ja, nu was dat toch echt het geval. En het mag. Het is oké. Door de laatste loodjes (dan toch écht te laatste?!) van mijn afstudeerscriptie (zucht), was er echt weinig tijd voor andere dingen, zo ook voor koken.

Mijn lichaam is al dat ready-to-eat-voedsel niet gewend en schreeuwt op een gegeven moment gewoon om iets vers. De enige kook-uitzondering was dan in het weekend… Máár dan maakte ik wel iets dat super eenvoudig te bereiden is: gegrilde groenten! Bovendien ideaal om left-over-groenten op te maken.

Wat heb je nodig?!

Lekkere ‘grilgroenten’ zoals:

  • Roseval aardappeltjes
  • Paprika
  • Ui
  • Knoflook
  • Courgette
  • Aubergine
  • Wortel
  • Pompoen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de groenten schoon, snij ze in grove stukken en meng ze in een kom. Meng flink wat olijfolie met verschillende kruiden, Italiaanse kruiden en wat peper bijvoorbeeld. Verse kruiden zijn ook prima (roosmarijn en tijm bijvoorbeeld). Wat ik laatst ontdekte, ook erg lekker, meng wat venkelzaad door de olie. Mix de olie (mag echt veel zijn) met de groenten, laat het eventueel even staan (mocht je geduld hebben). Ook lekker: meng er wat amandelen doorheen. Leg de groenten in een ondiepe overschaal of op aluminiumfolie op een bakplaak en grillen maar! Hoe lang? Af en toe een kijkje nemen. Als alles goed gaar is mag het de oven uit.

Maak er een sausje bij van mayonaise gemixt met mosterd… en smullen maar. Kortom echt een gerecht waar je je creativiteit op los kunt laten. En dus een ideaal gezond maal voor als je beperkte tijd hebt.

Oké het einde is in zicht van die scriptie-tijd. Dit betekent niet dat ik geen groenten meer ga grillen. Maar goed, een beetje afwisseling kan geen kwaad.

CC foto: angeldye