Guilty! Dít zijn zes dingen die we bijna allemaal wel doen in de auto

vrouw-in-auto

Eenmaal achter het stuur gaat alles opeens op de automatische piloot. We hebben dan bepaalde gewoontes in de auto waar we dan niks aan kunnen doen. Wij hebben een de meest herkenbare gewoontes op een rijtje gezet. Aan welke maak jij je schuldig?

1. Overal waterflesjes

Geen idee waarom er opeens zo veel lege waterflesjes door de auto slingeren. Er is er altijd wel eentje te vinden, terwijl die bidon in de keukenkastjes niet gebruikt wordt. Naast dat je auto een rommeltje wordt, is het ook nog eens een beetje gevaarlijk. Wanneer je een scherpe bocht maakt, gaan al die flesjes door je auto heen.

2. Tas op de bijrijdersstoel

Een makkelijke plaats om je tas snel neer te zetten is natuurlijk de bijrijdersstoel. Dit is niet de handigste plek als je bijvoorbeeld hard moet remmen of een scherpe bocht moet maken. Je tas wil dan nog wel eens omvallen met als gevolg dat alle spullen door je hele auto heen liggen. Om dit te voorkomen dient vaak je rechterarm dan als een soort geïmproviseerde veiligheidsgordel.

3. Naar iets graaien

Terwijl je aan het rijden bent bedenk je opeens dat je iets nodig hebt, bijvoorbeeld uit je tas. Je hebt droge lippen dus wilt je lippenbalsem of de zon schijnt dus heb je je zonnebril nodig. Het kan ook zo zijn dat je nog even wilt checken of je écht wel alles mee hebt genomen. Ook dit is gevaarlijk om tijdens het rijden te doen.

4. Make-up bijwerken

De file is een mooi moment om je make-up even te checken en desnoods bij te werken. Je weet nooit wie of wat je in de file tegen kan komen. Vaak worden de achteruitkijkspiegel of het spiegeltje in de zonneklep gebruikt.

5. Rekening houden met schoenen

Helaas zijn niet alle schoenen even handig om mee te rijden. Hakken of net nieuwe schoenen worden niet snel in de auto gebruikt. Je mooie schoenen worden vaak vervangen door een paar comfortabele sneakers of Uggs. Je andere schoenen zullen dan in de kofferbak liggen, zodat je die aankunt doen als je op bestemming bent.

Lees ook
Gas op die lolly: dit zijn de 10 gouden tips voor geweldige seks in de auto

6. Muziek gaat zachter

Met harde muziek, zie je veel minder toch? De radio gaat zachter zodat je je kan focus en concentratie kan gebruiken voor bijvoorbeeld parkeren. Die focus en concentratie zijn zeker belangrijk om de auto zonder kleerscheuren op de gewenste plek te krijgen.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Linda | Beeld: Pexels