Met déze hacks ben je in no time weer van die zuigzoen af

zuigzoen

Nu het mooie zomerweer eindelijk een intrede heeft gedaan, kunnen alle coltruien en sjaaltjes weer de kast in. Maar is er geen makkelijke manier meer om die zuigzoen te verbergen. Daarom hebben we een aantal handige hacks voor je op een rijtje gezet waarmee je in no time van die zuigzoen af bent. 

Meestal komt een zuigzoen net op het moment dat je het er even niet bij kunt hebben. Een etentje met je schoonouders, of een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Geen stress! Met deze 5 hacks ben je zo weer van die zuigzoen af.

1. Massage

Een snelle massage van twee tot drie minuten kan al een heel verschil maken. Het helpt namelijk weer om je bloedcirculatie op gang te brengen. Je zuigzoen, wat natuurlijk eigenlijk gewoon een blauwe plek is, zal hierdoor veel sneller vervagen.

2. Ice, ice baby!

Een andere optie die ook goed helpt tegen een zuigzoen is om er iets kouds tegenaan te houden. Een icepack bijvoorbeeld. Heb je deze niet? Je kunt ook een lepel een kwartiertje in de vriezer leggen en deze vervolgens tegen de plek aanhouden. Maar een zak bevroren doperwten werkt natuurlijk ook.

3. Arnicazalf

Arnicazalf is een zalf die blauwe plekken van de huid tegengaat en deze verzorgt als ze er al zitten. Het stimuleert een goede bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je zuigzoen sneller zal verdwijnen.

4. Aloë vera

Ook je huid herstellen met aloë Vera kan erg prettig zijn als je een zuigzoen hebt. Maar let er wel op wat je op de plek smeert. Bepaalde ingrediënten hebben namelijk verschillende eigenschappen. Zo genezen lavendel en kamille kneuzingen sneller en gaan salie en bergamot roodheid tegen.

Lees ook
Déze drie sterrenbeelden zijn het beste in tongzoenen

5. Voeding

Wist je dat ook bepaalde voeding invloed heeft op hoe snel onze blauwe plekken verdwijnen? Zo bevat ananas een stofje waardoor de zwelling en ontsteking vermindert. En vitamine K helpt je huid weer te herstellen als je een blauwe plek hebt. Deze vitamine vind je vooral in broccoli, boerenkool en spinazie.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Beautify | Beeld: GettyImages