Haren wassen

Ik moest naar de kapper, en ik moest het NU. Want zo werkt dat bij mij. Als ik naar de kapper wil, is er geen tijd meer te verliezen.

Stille trom
Enfin, ik dus naar de kapper. Voorheen had ik altijd mijn eigen kappersmeisje. Ik had haar via Viva.nl opgespoord toen ze ineens met stille trom was vertrokken uit mijn vaste kapsalon.

We leefden tevree, mijn kapster en ik. Eens in de zoveel tijd belde ik haar, en dan mocht ik in haar huisje langskomen, zodat zij mijn lokken kon fatsoeneren. Dat was altijd heel gezellig. Maar aan al het moois komt een einde. Mijn kappersmeisje ging een andere studie doen, en kreeg het al snel veel te druk met ander, niet kapselgerelateerd werk.

WOW fijn
Ik moest haar loslaten, zeiI  ze laatst. Het viel me zwaar. Dus nu ben ik weer kapperzoekende. Maar daar zit één voordeel aan.

Ik kon namelijk weer eens in een kapsalon. En daardoor wordt mijn haar weer eens gewassen door de kapper. En WOW, wat is dat toch altijd fijn.

Zeg maar dag tegen je gezonde verstand
Wat doen die mannen en vrouwen toch met je? Zodra ik mij achterover laat zakken in zo’n wasbak, lijkt het wel alsof ze met hun ferme haarmasseerbewegingen al mijn gezond verstand uit mijn hoofd wassen.

Ik kreun nog net niet, maar oh boy, wat vind ik het fijn als iemand je terloops een hoofdmassage geeft. Maar ik word er dus wel een beetje wappie van. Want na zo’n wasbeurt ben ik zo relaxed, dat ik stante pede ben vergeten wat ik ook alweer met mijn haar wilde.

Alleen model erin knippen joe
Terwijl je dat altijd HEEL DUIDELIJK in je hoofd moet houden. Vooraf repeteer ik altijd een tekstje, met daarin de woorden ‘ik ben trots op mijn lange haar niet te veel eraf alleen model erin knippen ok joe joe joe’.

Lekker doortastend
Maar ik lag afgelopen maandag nog geen minuut in de wasbak, of ik was dat allemaal alweer vergeten. Als een spinnende kat liet ik mij onder handen nemen door het haarwasmeisje. Haar vingers masseerden mijn hoofdhuid, en ze deed dat zo doortastend dat ik al bijna wilde vragen of ze vanavond iets te doen had.

En toen ik dus bij de kapper in de stoel zat, vergat ik mijn tekst, en liet ik hem mijn kapsel verkrachten. Nou ja, dat is een beetje hard gezegd. Mijn haar zit prima, maar het is bovenop een stuk korter dan ik had bedacht. Alleen maar omdat ik niet had gezegd dat ik mijn haar wil laten groeien. Ik had alleen gezegd dat ik trots was op het feit dat mijn haar zo lang is tegenwoordig.

Hypnose, het was hypnose
Kardinale fout. Je geeft ze één vinger, en ze knippen je hele hand eraf. Zo zijn ze, die kappers. Ze zijn gewoon enthousiast. Voor je het weet hebben ze je ook nog veel te dure shampoo aangesmeerd, met bijpassende cremespoeling en haarmasker, en oh ja, dit goedje want hiermee kun je je haar lekker stug maken en wie wil dat nou niet. Maar ik geef de schuld aan het haarwasmeisje. Die had mij met haar sterke vingers gehypnotiseerd. Dat was me bij mijn oude kappersmeisje nooit gebeurd.

CC Foto: privébezit