Hatsjoe: je kunt nu al last hebben van hooikoorts

hooikoorts

Pak die zakdoekjes maar alvast, want je kunt weleens last gaan krijgen van hooikoorts deze dagen. Dit komt door de zeer hoge temperaturen van afgelopen tijd.

Daardoor staan 27 miljoen elzen, de grote boosdoener van jouw gesnotter, zeer binnenkort al in bloei. De grote piek zit daarbij op 6 februari, dus sluit dan maar alle ramen en deuren als je veel last hebt van hooikoorts. In december al last gehad? Dat kan, want de elzen die uit Kaukasus afkomstig waren rond de kerstperiode in bloei. Ook als je gevoelig bent voor de pollen van hazelaars, dan heb je het waarschijnlijk al gevoeld. Deze waren ook al vroeger dan gemiddeld actief.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron NU.nl | Beeld iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!