Hekel aan joggen? Met deze sporten verbrand je minstens evenveel calorieën

Je gaat bijna op vakantie, of naar de sauna met je lover maar wilt graag nóg even sporten voor je gaat. Althans, je waagt een poging, want zodra jij eendjes ziet na een klein stukje snelwandelen, stop je om ze te voeren. Probeer daarom eens wat anders dan joggen 😉

Óók omdat er genoeg andere leuke sporten zijn waarbij je minstens evenveel calorieën om zeep helpt.

Aerial Yoga

Yoga is niet nieuw, maar nog steeds geliefd. Yin yoga of hot yoga zat, en heb je zin in meer uitdaging? Dan is aerial yoga iets voor jou. Met deze vrij nieuwe yogavorm combineer je traditionele yogahoudingen, pilates én dans terwijl je in een soort van hangmat ‘hangt’. Naast het feit dat de houdingen goed zijn voor je spieren (en je een echte work-out hebt), is het ook rete-ontspannend. Wedden?

Boksen

Boksen, zo’n beetje iedereen doet het. En het is allang niet meer alleen voor mannen. Na een lange dag te hebben gewerkt (en je kinderen op bed gelegd te hebben) is het heerlijk om even al je frustraties eruit te slaan. Daarnaast is boksen supergoed voor je spieren en conditie. Uitproberen dus.

Pound Fitness

Sporten en muziek luisteren tegelijkertijd, dat klinkt als muziek in onze oren. Pound Fitness is een full body work-out waarbij je je lichaam traint doormiddel van – ja echt waar – drumsticks (Ripstix). Deze work-out is een combinatie van pilates- en yogaoefeningen en conditie- en krachttraining. Wat je doet in de notendop? Trainen door te drummen op de maat van de muziek. Bevrijdend voor zowel body als mind.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: MarieClaire.nl | Beeld: Shutterstock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.