Herrie in de kom

Ik heb altijd al dieren in huis (of tuin) gehad. Katten, konijnen, kippen, hamsters en vissen. Ik houd nu eenmaal van dieren!

Rustgevende vissen
Mijn laatste huisdieren, die nu uit logeren zijn vanwege mijn half jaar stage ergens anders, zijn mijn (nu nog) drie visjes. Deze heb ik anderhalf jaar geleden aangeschaft, omdat ik een aquarium met visjes zo leuk in mijn kamer vond staan. Het leek me zo rustgevend om op de bank te ploffen en dan die vissen voor je te zien ronddobberen.

Dat rustig ronddobberen hebben de visjes even volgehouden, maar toen kwam het moment van herrie in de kom. Wat ze mij in het tuincentrum namelijk niet verteld hadden bij het aanschaffen van de visjes, is dat je geen goudvissen en sluierstaarten bij elkaar moet gooien.

Vinnen-eter
Mijn grote goudvis (inmiddels genaamd Hannibal), begon met sluwe spelletjes: het volgen van de oranje sluierstaart. Daar zag ik niets kwaads in, zelfs niet toen die sluierstaart ineens raar begon te zwemmen. Hij zwom soms zelfs op de kop. Ik dacht dat het gewoon een vreemde vis was, maar wat bleek… Hannibal hield wel van sluierstaartvinnen.

Helaas kwam ik er iets te laat achter en heeft het zielige visje het niet overleefd. Hannibal heeft komarrest gekregen (afgezonderd in een mini-kom) en wordt tegenwoordig goed in de gaten gehouden om zo de zwarte sluierstaart (ja ik heb een multi-culti aquarium) te beschermen. Gelukkig heeft deze al zijn vinnen nog.

Bij deze wil ik jullie waarschuwen…
Mocht je nog eens vissen willen aanschaffen omdat het zo rustgevend lijkt, koop dan geen goudvissen en sluierstaarten, maar alleen sluierstaarten. Stelletje kannibalen zijn het, die goudvissen!

CC foto: helgabj