Het ‘iemand maakt een tekening voor me’ gevoel

Afgelopen week werd er op het Viva forum een topic gestart waarbij ik even mijn wenkbrauw optrok. ‘Als iemand een cadeautje voor me inpakt’ of ‘er wordt iets uitgelegd en op een vel papier wordt daarbij iets getekend’ en ‘als iemand op een bepaalde manier bladzijden omslaat van een boek of tijdschrift’.

Aangename tinteling
Dat zijn slechts een paar situaties waarin ’het gevoel’ waar het topic om draait gevoeld wordt. Topicstarter omschrijft het gevoel wat ze krijgt, als een aangename tinteling in je hoofd, gelukkig voor haar zijn er toch een aantal andere forummers die het gevoel herkennen en ook wel eens beleven. Ik herken het niet, althans, niet helemaal. Het kriebelende gevoel wat je krijgt als je in de zon ligt, dat herken ik wel, maar is volgens mij toch net iets anders.

Hoofdorgasme
Of iets anders geks; als mijn haar gefohnd wordt krijg ik wel eens een rare zenuw-kriebel onder in mijn rug. Dat wordt ook in het topic genoemd. De benamingen voor het gevoel vond ik allemaal even mooi gevonden; alsof er een engel over je hoofd aait, hoofdorgasme, een letterlijke egostreling, gevoel van kippevel op je hoofdhuid, een soort tintelige kramp….

Nummerbord-woorden
Iets anders raars, wat ik zelf altijd doe, kwam toevallig afgelopen week ook ter sprake in een topic. In het topic over het fout uitspreken van een naam, maakte een forumster een leuk woord van de nickname van topicstarter die alleen uit medeklinkers bestond. En ik doe dat altijd met nummerborden van auto’s. Ik probeer van de medeklinkers van nummerborden namelijk altijd een woord te maken door er klinkers tussen te zetten.

Gekke tic
Een 19-LF-JP wordt dus bij mij een 19-lef-jaap, een 18-HK-BR wordt natuurlijk 18-haak-brei, et cetera. Jammer genoeg hebben we zelf alleen maar auto’s gehad waar niks van te maken viel ;-) Ben ik de enige die woorden maakt van nummerborden of valt het mee met mijn gekke tic? Kennen jullie het ‘iemand maakt een tekening voor me’ gevoel ook? Kennen, of hebben, jullie nog andere gekke dingen of gevoelens? Ik ben benieuwd!

©Foto; privébezit Angel 5