Hoe je er op een slechte dag toch goed uitziet

slechte dag

Soms word ik wakker met het gevoel alsof ik twee flessen wijn heb leeggedronken, zonder dat ik dat daadwerkelijk gedaan heb. Wallen, een doffe huid, nergens zin in, je kent het wel – en dan weet je ook hoe irritant het is. Vooral omdat je dan net zo goed die twee flessen leeg had kunnen drinken, en omdat het je op de één of andere manier altijd overkomt op dagen dat je een beetje toonbaar op kantoor moet verschijnen. Herkenbaar? 4 tips om er op deze belabberde dag, tóch goed uit te zien.

Een goed begin is het halve werk

Je bed ligt waarschijnlijk veel te lekker en het is dan ook ontzettend verleidelijk om 10 minuten langer te blijven liggen, in plaats van nog even onder de douche te springen. Doe het toch maar wel, en wissel de temperatuur van het water af van lekker warm naar koud. Door het koude water trekken je bloedvaten en je spieren samen, waardoor je een gezonde gloed op je gezicht krijgt en laat je die nou prima kunnen gebruiken vandaag.

Dress to impress

Hoe hard je sweater, spijkerbroek en sneakers je ook roepen op deze belabberde dag: doe het niet. Je gaat je er namelijk echt niet beter van voelen als iedereen ziet dat je een off day hebt. Daarom: zorg dat je eruitziet om door een ringetje te halen. Haal dat mooie jasje uit de kast, en combineer ze met die geweldige boots, maar vooral: draag waar je je geweldig in voelt, dan straal je dat ook uit.

Een grote zonnebril is je nieuwe bff

Niemand hoeft te weten dat je niet lekker in je vel zit, toch? Naast dat een grote zonnebril verbergt dat je geen oog hebt dicht gedaan/een veel te drukke agenda hebt/ je hoofd uit elkaar knalt, ziet het er ook nog eens rete-glamoreus uit. Een goede hoed heeft overigens hetzelfde effect.

Eyecatcher

Leid iedereen af met je perfecte lach. En hoe benadruk je deze nou beter dan met rode lippenstift? Precies! Je hoeft dan verder echt niet uit te pakken met je make-up, een beetje mascara erbij en klaar is Kees.

Beeld: iStock