Hulp van boven

Op het gebied van spiritualiteit ben ik er eentje van het kaliber: nuchtere boerendochter. Ik geloof niet gauw iets wat ik niet met eigen ogen gezien heb.

Glazen bol
Zo nu en dan, als ik me echt de pleuris verveel, raadpleeg ik een aantal online engelen-, chakra- of moeder aarde-kaarten. Ze geven me de antwoorden van mijn diepste zielenroerselen. En dat op internet. Soms stel ik een vraag, soms trek ik willekeurig een kaart.

Nee.
Vandaag begon ik met een spirituele dagkaart. De kaart van ontkenning. Goed, nu had ik wel een vraag. ‘Wat ontken ik?’ Van Moeder Aarde krijg ik de verhelderende kaart: ‘Groot mysterie’. De informatie die wordt gegeven is: ‘Wanneer we alles proberen te ontraadselen, zal groot mysterie ons steeds weer in verwarring brengen en verbijsteren.’ Deze geloof ik wel. Ik weet niet of ik meer in staat van verwarring of verbijstering ben. Ik trek een dilemma-kaart en focus me nogmaals op de vraag: ‘Wat ontken ik?’ Het antwoord luidt: ‘Nee. En trek je terug uit deze situatie.’ Jeetje. Wie is er nu in ontkenning?

De kunst van het interpreteren
Misschien moet ik meer openstaan voor mijn spirituele kant. Dat kan de ontkenning zijn! Zie, het is de kunst om de kaarten op de juiste manier te interpreteren. De kaarten krijgen nog een kans. Mijn chakra laat me de navelchakra/zonnevlechtchakra zien. Hier ligt mijn energiecentrum, maar ook mijn spijsvertering. Zou er iets zijn met mijn spijsvertering? Ik besluit het te vragen aan een medicijnkaart.
Ik trek de kaart van de zwijgende lynx. Ik ben inmiddels wel toe aan een beetje inzicht, maar ook de inzichtkaart gunt me geen antwoorden. Ik word afgescheept met: ‘Als de leerling gereed is, verschijnt de meester.’

De laatste kans
Ik stel nog één keer de vraag: ‘Is mijn spijsvertering van slag?’ Wonder boven wonder trek ik de kaart van de onwetende dwaas. Ze zijn echt mijn geduld aan het testen daarboven, maar ik laat me niet kennen. Ik trek meteen nog een kaart voor het verlossende antwoord. Deze keer krijg ik zelfs een gedichtje.

‘Beer
Vraag me bij je in je hol
De stilte is er vol
van de antwoorden die je gaf’

De combinatie van beren, hol, spijsvertering en vol doen mij ineens het licht zien. Als ik alle van boven verkregen informatie bij elkaar optel, is het me nu helemaal helder. Misschien moet ik inderdaad eens mijn hol vragen, dan geeft mijn spijsvertering misschien zelf wel het antwoord. Als ik echt gereed ben, zal de meester zo wel verschijnen. Ik geloof pas, als ik het met eigen ogen gezien heb.