In de ban van het getal

Noem het krankzinnig, onzin, mesjogge. Het zijn twee cijfers die mijn leven domineren.

Confrontatie
Voor een fractie van een seconde voel ik me een astmapatiënt in een astma-aanval, een gekidnapte met een AlbertHeijn-shopper over zijn kop of voelt het alsof ik een sinaasappel door mijn neusgat geboord krijg, dit alles door de confrontatie met het getal 23.

Betekenis
Dagelijks kijk ik om 23 uur 23 op de klok, ik kreeg ooit vliegtuigstoel 23 toegewezen en bij aankomst vakantiehuisje nummer 23. Enfin, zo lust ik er nog wel tien. Maar wat heeft het getal te betekenen?

Tja, Julius Caesar werd vermoord met 23 messteken. Volgens de islam zou de Koran aan Mohammed geopenbaard zijn tijdens een periode van 23 jaar. En er bestaat een 23 enigma, waarvan er wordt uitgegaan dat alle gebeurtenissen zijn verbonden met het getal 23.

Tussen zes planken
Niet echt verklaarbare feiten. Ik verwacht niet dat ik met 23 messteken tussen zes planken kom te liggen of dat Mohammed nog een keer een Koran geopenbaard krijgt. Wat het wel is? Het kan stom toeval zijn, bijgeloof of een boodschap. Ik weet het niet

De datum
Geloof het of niet: toen ik vanmorgen deze blog schreef, keek ik onderin mijn beeldscherm naar de datum. *Astma, AHtas, neusgat*. Inderdaad, het is vandaag de drieëntwintigste. I rest my case.

Foto: IstockPhoto.com