In spin de bocht gaat in: waarom touwtjespringen zo goed voor je is

touwtjespringen

Nu de sportscholen dicht zijn, wil je toch íets doen om in beweging te blijven. Je kunt natuurlijk thuis aan de slag op je yogamat, maar wist je dat je een activiteit uit je jeugd ook nu weer prima nieuw leven in kunt blazen? We hebben het over touwtjespringen.

Lees ook:
Geen zin om te sporten? Zo krijg je wél weer motivatie

Touwtjespringen

Touwtjespringen is namelijk onwijs goed voor je. Weeg je 70 kilo en ga je een uur aan de slag? Dan verbrand je al ongeveer 744 calorieën in deze tijd volgens onderzoek van Harvard University. Vergelijk dit met joggen (490 kcal) en spinnen (630 kcal) en tel uit je winst! En ja, 60 minuten lang hupsend en springend is misschien wat hoog gegrepen. Begin dan ook met het langzaam opbouwen en je zult zien dat je conditie met sprongen vooruitgaat.

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.