Dit is hoe vaak je écht je haar moet wassen

Een volle haardos die niet pluist en ook niet snel vet wordt, elke vrouw wil het. Maar niet iedereen heeft het. Vooral als je net (weer) moeder bent geworden kan het armoedig gesteld zijn met het haar op je hoofd. En de conditie ervan. Dus: zit je haar er ook vaker slap dan weelderig? Neem je haarverzorging en je wasgedrag eens onder de loep.

First things first. Wist je dat conditioner vaak zorgt voor slap haar? Hoewel het product geweldig kan zijn voor het ontklitten van je haardos brengt het ook meer ‘gewicht’ aan je lokken waardoor het er dus platter uit gaat zien. En dat wil je niet! Oplossing: maak je haar klitvrij voordat je onder de douche stapt en gebruik conditioner alleen in de punten en uiteindes van je lokken. Zo gaat-ie ook nog ‘ns langer mee.

Wasdag

Als je wilt dat je haar er fris uitziet op een bepaalde (date)dag , dan moet je shampoo schema en de juiste wastiming on point zijn. Over hoe vaak je precies je haar moet wassen zijn de expert-meningen verdeeld,  maar de algemene regel luidt: om de twee tot drie dagen. En elke dag je haar inzepen is een no-go! Fijn voor de moeders  (in wording) onder ons, die (straks) toch geen tijd hebben voor lange douchesessies.

Voor de eigenwijze types die wél elke dag hun haren wassen, hiermee verwijder je de belangrijke, natuurlijke oliën en dat zorgt ervoor dat je haar droog en broos wordt. Ook kan de kleur (als je het geverfd hebt) vervagen, kan er pluis ontstaan of kun je een schilferige hoofdhuid krijgen. Think again, dus.

VIVA banner

Bron: Marie Claire Australia | Beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.