Jippie, Valentijnsdag komt eraan…

geen

Of Valentijnsdag een leuke of een zeer deprimerende dag wordt, hangt voor veel mensen af van het feit of zij wel of geen vent aan hun zijde hebben.
Want zelfs wie zegt ‘niets om deze commerciële dag’ te geven, zou toch gillen als er een bos rozen voor de deur lag.

Trouwe afzenders
Mijn hele basisschoolperiode lang kreeg ik met Valentijn twee kaarten in de bus. Altijd gestuurd door anoniempje, en toch was het zeer duidelijk (want herkenbare handschriften) dat papa en mama de afzenders waren. Toen ik op een dag een derde kaartje kreeg, was de verwarring groot. Van wie was dit handschrift? Wie had geschreven dat hij hoopte dat we verkering zouden krijgen? Alle jongens uit de klas waren mogelijke kandidaten, maar zelfs na weken en weken van kruisverhoren kwam ik er maar niet achter wie het was.

Valentijn wie?!
Ik had gedacht dat Valentijnsdag me op deze leeftijd geen ruk meer zou interesseren. Maar toen ik vorig jaar verrast werd met een avond vol romantiek en een week later nog extatisch was door de hele gebeurtenis, besloot ik dat Valentijnsdag een prachtige dag is. Een dag van verrassingen, bekentenissen, romantiek en liefde.

All by myself
Toen deze week de Blokker en de Xenos folders op mijn deurmat vielen, vol met hartjes en andere rode prullaria, kreeg ik een kriebeltje in mijn buik. Het was geen fijn kriebeltje, maar een neerslachtig gevoel. Ik heb dit jaar geen Valentijn. Ik verwacht geen zakken vol kaarten, geen bos rode rozen, geen bonbons (en die vind ik nou juist zo lekker), geen oorbellen, kettingen of ringen. Ik verwacht een avondje op de bank. Alleen. Ik hoop dat ze Bridget Jones op de televisie uitzenden.

Mag ik deze dag overslaan?
En dan is Valentijnsdag – de dag van verrassingen, bekentenissen, romantiek en liefde – opeens een stuk minder leuk. Zonder vent (van wie je hoge verwachtingen hebt, want zou hij die zijden sjaal kopen die je zo leuk vindt, of toch die gouden armband?) is Valentijnsdag opeens stukken minder belangrijk. Sterker nog, dan stelt het eigenlijk bijzonder weinig voor.

Een meidenavond
Maar dat zegt niet dat ik er geen leuke dag van kan maken, zoals ik dat met alle andere dagen in het jaar ook probeer te doen. Ik denk dat ik mijn vrijgezelle vriendinnen optrommel. Dan zitten we nog voor negen uur ’s avonds samen in een of andere gezellige tent aan de wijn. Niet zo romantisch als verleden jaar, maar op zijn minst zo gezellig.

Bron foto: Scented_mirror