Kan je beter koolhydraten of vetten mijden als je af wilt vallen?

dieetblunders

Als je een paar kilootjes kwijt wilt raken, is het lastig om door alle diëten en methodes het bos nog te zien. Wat helpt nu echt en hoe val je op een gezonde manier af?

Over koolhydraten en vetten is ook altijd veel te doen. Welke van de twee zou je nou moeten mijden om wat slanker te worden? Onderzoekers van de Stanford University School of Medicine deden er onderzoek naar, zo schrijft LINDAnieuws.

Onderzoek

Voor het onderzoek moesten 609 mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar een jaar lang op dieet. De helft van de groep kreeg als opdracht mee om minder vetten te eten, de andere groep moest koolhydraten uit haar eetpatroon schrappen. Daarbij moesten alle proefpersonen zo gezond mogelijk en vers eten.

Resultaten

In beide groepen werd er gewicht verloren: gemiddeld zes kilo per deelnemer. Er zat echter geen verschil tussen de deelnemers die geen koolhydraten binnen kregen, en de deelnemers die vetten hadden geskipt. Welke van de twee je mijdt, maakt dus eigenlijk niet uit. Professor Christopher Gardner benadrukt wel dat het belangrijk is om minder suiker te eten en bewust te zijn met wat je eet. ‘En ga voor zo min mogelijk bewerkte producten.’

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron LINDAnieuws | Beeld Getty Images