Kapper gezocht!

Ook als je verhuist naar een ander land groeit je haar gewoon door. En dan komt het moment dat je naar de kapper moet… Maar naar welke ga je?

Ik kijk wat rond en vraag teamgenoten of zij een tip hebben. Maar geen van hen komt met de gouden tip. Ik ben helemaal niet zo moeilijk, maar mijn haar valt wel veel mooier als het goed is geknipt.

Mijn voormalige kapper
In Tilburg ging ik altijd naar Mirsada. Zij had een geweldige prijs/kwaliteit/gezelligheid verhouding. Mirsada is Joegoslavisch en is zo’n kapster die het onmogelijke mogelijk maakt. Zo wilde ik al jaren een hippe pony, maar telkens was het ‘t net niet.

De eerste keer dat ik bij Mirsada binnen liep had ik eigenlijk de hoop allang opgegeven en vroeg ik er niet eens meer om. Een half uurtje later liep ik toch mooi naar buiten met DE pony die ik al jaren wilde. Ze groeide uit tot een begrip onder mijn vriendinnen in Tilburg. Helaas lijkt er geen Mirsada te zijn in Stockholm en omgeving.

Zweedse coupe
Toch ‘moet’ ik naar de kapper. Ik besluit dan maar naar de kapper te gaan die dertig meter van mijn huis zit.  Mirsada hadden mijn Tilburgse huisgenoot en ik tenslotte ook per toeval ontdekt. Ik mag meteen gaan zitten en mijn Hollandse hoofd kijkt me aan in de spiegel. De beste man spreekt amper Engels en ik ken alleen termen als ‘buitenspel’ en ‘ingooi’ in het Zweeds.

Op hoop van zegen wijs ik een plaatje aan zodat hij me in elk geval niet de nieuwste Zweedse coupe aanmeet waarbij het haar aan één kant van het hoofd half wordt weggeschoren. Het resultaat is een alleraardigst kapsel, maar het is geen Mirsada. Terwijl mijn haar nu weer gaat groeien houd ik mijn ogen en oren open voor een Zweedse Mirsadasson.

Foto: Privébezit