Kate Beckinsale deelt heftige ervaring met Harvey Weinstein: ‘Op mijn première trek je een strak jurkje aan’

Actrice Kate Beckinsale (46) heeft op Instagram haar negatieve ervaringen gedeeld met de voor aanranding en verkrachting veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein (67). De dag na de premiere van Serendipity werd ze uitgescholden door de filmproducent vanwege haar outfit.

Kate deelt een foto van het pak dat ze op de première van de film Serendipity droeg. Ze vertelt dat de acteurs eigenlijk niet naar de première wilden komen, omdat ze het ongepast vonden slechts een maand na de aanslagen van 11 september 2001. Hun baas, Harvey Weinstein, wilde het wel door laten gaan.

Schreeuwen

De ochtend na de première werd Kate gebeld door Weinstein met de vraag of ze met haar dochter langs wilde komen, zodat hun dochters met elkaar konden spelen. ‘Hij liet zijn nanny de kinderen gelijk naar een andere kamer brengen. Zodra de deur dichtging begon hij te schreeuwen, omdat ze de première van de avond ervoor had verpest.

Verpest

‘Ik had geen idee waar hij het over had en begon te trillen. Hij zei: ‘Als ik een première organiseer, trek je een strak jurkje aan, schud je met je billen en je borsten. Je loopt niet over de rode loper gekleed als een verdomde lesbienne.’ Ik barstte in huilen uit’, vertelt Kate. De actrice probeerde nog uit te leggen dat ze het na de aanslagen ongepast vond om in een jurkje te verschijnen. ‘Hij zei dat het hem niet uitmaakte en dat als hij pussy wilde op zijn première, dat hij het zou krijgen.’

Opluchting

Het was een van de vele incidenten die de ze heeft meegemaakt met de filmproducent. Ze vertelt dat het gaat om pesterijen en intimidatie waar hij niet voor gestraft kan worden. Toch draagt het bij aan scheve machtsverhoudingen in de filmindustrie. Weinstein werd deze week veroordeeld tot 23 jaar cel voor de aanranding en verkrachting van twee vrouwen. Ze noemt het een opluchting dat Weinstein voor 23 jaar achter de tralies verdwijnt. ‘Ik hoop en bid dat we elk misbruik van macht kunnen uitbannen en de daders kunnen elimineren.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: Getty Images
Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.