Kleine dingen die het bloed onder je nagels vandaan halen

kleine dingen

Elke donderdag behandelt VIVA een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: kleine dingen waar je niet tegen kunt.

Voor de één zijn het knakkende vingers, voor de ander oneven aantallen. Aan welke dingen kan jij je ma-te-loos ergeren? De VIVA-forummers vertellen welke kleine dingen het bloed onder hun nagels vandaan halen.

 1. “Opengescheurde lege enveloppen op tafel. De rondslingerende inhoud vind ik niet erg, het gaat echt om de rafelige envelop.”
 2. “Een rol wc- of keukenpapier die bijna leeg is. Dat laatste velletje waar de rol al doorheen schemert: bah!”
 3. “Mensen die fluiten. Vooral met hoge uithalen en trillers.”
 4. “Meer dan twee jassen op de kapstok.”
 5. “Verpakkingen in de koelkast, bijvoorbeeld een sixpack bier in kartonnen verpakking. Dat karton moet de prullenbak in en de bierflesjes moeten gewoon in de koelkast gezet worden.”
 6. “Fietsende mensen die niet meteen aan de kant gaan als ik bel dat ik er langs wil, maar eerst heel opstandig om moeten kijken of er wel echt iets aankomt, en daarbij vreselijk gaan slingeren omdat ze hun stuur niet recht kunnen houden. Kijk dan niet om en ga gewoon opzij.”
 7. “Als mensen vuile vaat in de gootsteen zetten. Ook al is het maar een kopje: zet ‘m gewoon op het aanrecht, zodat ik niet eerst heel die gootsteen leeg moet vissen als ik iets wil afgieten of afspoelen.”
 8. “Mensen die een pak melk/sap/koffiemelk terugzetten in de ijskast, terwijl er nog maar 1 druppel in zit.”
 9. “Muziek horen via de oordopjes van een ander.”
 10. “Mensen die hun vingers knakken wil ik acuut slaan.”
 11. “Mensen die tig keer achter elkaar bellen wanneer je je telefoon niet opneemt.”
 12. “Hard/piepend ademhalen, neus ophalen, smakken, hijgend praten, fluiten, mompelen en ga zo maar door. Ik vind eigenlijk dat een persoon gewoon volledig stil moet zijn totdat hij/zij praat. En dan moet het ook gewoon praten zijn. Piepende stemmen kan ik ook niet tegen. Eigenlijk mag iemand alleen geluid bij mij in de buurt maken als ik sex met deze persoon heb.”
 13. “Mensen die praten met een draadje kwijl tussen hun lippen. Ik ga dan altijd heel opvallend mijn mond afvegen of ik maak de beweging in de hoop dat ze het snappen.”
 14. “Mensen die achter iedere zin ‘jonge’, ‘weet je’ of ‘je weet toch’ zeggen. Praat normaal.
 15. “Mensen die de hele dag met hun telefoon bezig zijn en deze niet wegleggen als ze in gesprek zijn van anderen. Zo aso.”
 16. “Mensen die alleen maar zeuren en klagen. Echt. De. Hele. Dag.”
 17. “Rammelende sleutelbossen.”
 18. “Andere fietsers die heel dicht achter me blijven fietsen, zodat ze zelf uit de wind blijven en met me mee liften. Haal me in of fiets langzamer, maar maak geen misbruik van MIJN inspanning.”
 19. “Als je mensen iets uit moet leggen waarvan je denkt: hoe heb je dit kunnen missen?! Zo vroeg een collega laatst wat de ice bucket challenge was.”
 20. “Mensen die niet meer weten wat ze besteld hebben terwijl jij als serveerster met vier zware en gloeiend hete borden aan tafel staat.”
 21. “Het gevoel hebben dat je moet niezen, en dat het dan op het laatste moment niet lukt.”
 22. “Mensen die meteen opstaan nadat het vliegtuig geland, en dan scheef onder het bagagerek staan te wachten. Blijf alsjeblieft zitten, het duurt echt nog een tijd voordat je eruit kunt.”
 23. “Mensen die bij de kassa eerst al hun boodschappen inpakken en dan pas rustig gaan bedenken hoe ze gaan betalen. Pin halverwege en pak je boodschappen erna in!”
 24. “Het geluid van watten.”
 25. “Mensen die hoorbaar eten, vooral smakken en knappende kaken.”
 26. “Als iemand de restanten nagellak van haar nagels af pulkt. Brrr.”
 27. “Mensen die 80 kilometer per uur rijden op de snelweg.”
 28. “Als ik een filmpje op internet wil bekijken en hij laadt heel traag, zodat de video steeds onderbroken wordt. Heel irritant. Ik wil gewoon aan één stuk door kunnen kijken.”
 29. “Schilderijen en foto’s die scheef hangen (ook bij anderen hang ik ze stiekem recht).”
 30. “Een schoon aanrecht maar vieze vloer. Het is bij mij beide vies of beide schoon.”
 31. “Oneven aantallen.”
 32. “Het woord ‘dames’ en mensen die dat woord gebruiken.”
 33. “‘Me’ in plaats van ‘mijn’. Vreselijk!
 34. “Was opvouwen moet op mijn manier. Ben ertoe in staat de handdoeken opnieuw op te vouwen als man me heeft geholpen.”
 35. “Wc-papier dat de verkeerde kant op hangt.”

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.