Koosnaampjes from hell

Dat je soms gekke dingen zegt als je verliefd op elkaar bent, dat begrijp ik. Want je ziet alles door die beruchte roze bril. Maar sommige troetelnamen gaan echt véél te ver.

We doen het allemaal
Er is slechts een kleine selectie mensen die niets heeft met troetelnamen. Een hele kleine selectie, want ik vermoed dat 90 % van alle stellen er wel gebruik van maakt. En daar is natuurlijk niets mis mee. Het geeft alleen maar aan hoe leuk we elkaar wel niet vinden. Het is iets tussen jou en je ‘schatje’. En bovendien pik je alleen van die idiote benamingen als het uit de mond van je geliefde komt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind koosnamen heel erg leuk. Maar de laatste tijd vang ik steeds vaker benamingen op waarvan mijn nekharen rechtovereind gaan staan.

De top 10
Om even aan te geven hoe erg het gesteld is met de koosnaampjes heb ik een top tien gemaakt. Hou je vast!

1. Neukbeertje (dat méén je niet?!)
2. Doll face
3. Stoeipoesje
4. Geilie
5. Pielemans (echt gehoord!)
6. Scheet
7. Honnyponny
8. Pumpkin
9. Boo-boo
10. Butterfly

privé
Een koosnaampje dat moet je beide leuk vinden, zo lijkt me. En ik kan me niet voorstellen dat er vrouwen zijn die het écht leuk vinden als hun man zegt: ‘he neukbeertje, wil je me even de koffiemelk aangeven?’ Nou goed, laat ik niet voor alle vrouwen spreken. Ik persoonlijk zou dat heel heel vreemd vinden en de kerel in kwestie er ook direct uitgooien. Liever heb ik dat stelletjes het gewoon bij ‘schatje’, ‘liefje’ en ‘droppie’ houden. Dat klinkt een stuk vriendelijker. En als je dan per sé foute koosnaampjes wil gebruiken (zoals mensen in mijn omgeving, wiens namen ik nu niet kan noemen omdat ze dit hoogstwaarschijnlijk lezen), doe dan niet verontwaardigd als mensen in een deuk liggen. Onthouden dit hé, Boo-boo en Honnyponny.