Lang leve alleen zijn!

alleen

Natuurlijk houden we ontzettend van quality time met onze man en vriendinnen. Maar vergeten we niet dat het ook heerlijk is om juist dingen alleen te doen? Op het VIVA-forum wordt deze ochtend druk gepraat over de drang om continu bij je vriend te zijn. Zodra hij niet in de buurt is, ontstaat er een naar en eenzaam gevoel. De VIVA-redactie vindt het tijd om hier definitief een einde aan te maken. Alleen zijn is niet om van te balen, maar juist om van te genieten!

Deze vier dingen zijn heerlijk om alleen te doen:

1. Stappen

Dacht jij dat je altijd de gekste dingen beleefde tijdens het uitgaan met vriendinnen? Dan ben je vast nog nooit in je uppie op stap geweest. Buiten het feit dat je zo gek kan doen als je zelf wilt (niemand die het uitmaakt dat je helemaal losgaat op de bar en mensen een lapdance geeft) ben je een stuk toegankelijker, waardoor je veel sneller in contact komt met de rest van de club. Vind je het eng om direct tussen de vreemden de dansvloer op te gaan? Doe eerst rustig een drankje aan de bar om in de sfeer te komen en wat te kletsen. Voor je het weet zit je aan de shotjes met de barman en heb je er tien nieuwe vrienden bij.

2. Uit eten

Geen awkward stiltes, geen verplichte ‘maar hoe gaat het nu echt met je’-gesprekken en niemand die klaagt dat je teveel op je telefoon kijkt. Alleen uit eten is heerlijk. Bovendien kun je lekker ‘per ongeluk’ meegenieten met de gesprekken aan de tafel naast je en heb je alle tijd om eens te flirten met die ene knappe ober.

3. Shoppen

Uiteraard hebben we niets tegen een dagje winkelen met vriendinnen. Maar geef toe: is het niet veel fijner om zélf te bepalen welke winkel je in gaat, hoe lang je er blijft hangen en hoe vaak je terugloopt naar de paskamers om tóch nog een keer dat jurkje te passen? Het tijdperk van het live kledingadvies is allang voorbij, want waar hebben we anders die camera’s op onze telefoons voor?

4. Op vakantie

Het klinkt misschien eenzaam, in je uppie op vakantie. Maar niets is ontspannender dan een nieuwe omgeving leren kennen zonder je met iemand rekening hoeft te houden. Vakanties vormen vaak een bron van irritaties en problemen, terwijl dat het laatste is waar je op zit te wachten. Ga dus lekker alleen op pad en bepaal zelf wat je van dag tot dag doet. Het leuke is dat er genoeg mensen zijn die hetzelfde doen, dus samen op pad kan altijd nog!
P.s. Vind je een complete vakantie in je eentje nog too much? Begin dan eens met een weekendje.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.