Waarom je het best gin-tonic kan drinken als je last hebt van hooikoorts

gin-tonic hooikoorts

Niezen, een loopneus en jeukende ogen: voor mensen die last hebben van hooikoorts is de zomer soms geen pretje. Je alcoholinname zou hier weleens verandering in kunnen brengen…

We beginnen met het slechte nieuws: hooikoorts en wijn of bier gaan niet goed samen. 64 procent van de astma- en hooikoortspatiënten heeft meer last van hun symptomen na het drinken van een glas bier of een wijntje, en dat heeft alles te maken met de stoffen histamine en sulfieten. In donkere, gefermenteerde alcoholische dranken zoals bier en wijn zijn die stoffen namelijk rijkelijk aanwezig, wat ervoor kan zorgen dat je klachten verergeren, zo meldt de Britse vereniging Asthma UK.

Een van onze andere favoriete drankjes zou een stuk beter zijn om te drinken wanneer je last hebt van hooikoorts. Volgens Asthma UK kan je je biertje of wijntje beter verruilen voor een doorzichtige alcohol zoals gin of vodka, aangezien daar heel weinig histamine en sulfieten inzitten.

Als dat geen goeie reden is om tijdens een mooie zomerdag van een gin-tonic te genieten, weten wij het ook niet meer. Cheers!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HLN | Beeld Sanoma Beeldbank