Leolang

De nieuwe Linda is uit. Op de voorkant staat: Reuzinnen – vrouwen van bijna twee meter. Ik ben zo’n reuzin…

Normaal gesproken koop ik – hoe kan het ook anders – alleen de Viva. Dit keer moest ik toch ook echt de Linda meenemen. Vrouwen van bijna twee meter, hoera! Zal ik dan eindelijk een vrouw zien die langer is dan ik? Ik hoor jullie denken: hoe lang is ze dan? Nou, 1.92 m om precies te zijn. Jarenlang heb ik mensen voorgelogen door te zeggen dat ik ‘slechts’ 1.88 m was. Die 1.90 m grens vond ik zo heftig. En nog steeds.

Wat ben jij lelijk zeg
Op de één of andere gekke manier, voelen mensen zich nooit beschaamd om een opmerking over je lengte te maken. Heb je ooit iemand – zonder alcohol in z’n lijf – horen zeggen “Jeetje, wat ben jij lelijk zeg!” of “Jeetje, wat ben jij dik!” Nee? Dat dacht ik al. Over lengte vindt men blijkbaar dat je alles kunt zeggen. Dat vond ik de eerste 28 jaar van m’n leven heel vervelend. Pas het laatste jaar denk ik bij mezelf: goh, misschien zien zij lengte als iets moois en stoers en nemen ze daarom geen blad voor de mond. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen.

Of het leuk is om zó lang te zijn? Nee. Passende broeken, jurkjes of jasjes vinden is een ramp. Een lange vlucht op een normale stoel: au. Binnenwandelen in een volle kroeg is niet mijn hobby. Leuke hakken onder een jurkje? Dat durf ik echt niet!

Bedankt Murphey
Is het dan alleen maar kommer en kwel dat lang zijn? Natuurlijk niet. Als mensen mij eenmaal ontmoet hebben, vergeten ze me niet snel. Ik kan overal lekker bij in de supermarkt. En – wellicht het belangrijkste – als ik niet lang was geweest had ik nooit Timo ontmoet. The love of my life. Namelijk op een forum voor lange mensen.

Ene Murphey (nog bedankt Murphey!) startte daar zes jaar geleden een onderwerp met de titel ‘Wanneer ik een kroeg binnen kom, kijken vrouwen dan naar mij of naar mijn lengte?’ Zowel Timo als ik reageerde op zijn vraag. We begonnen te mailen, sms-en, msn-en en uiteindelijk – zes jaar later – zijn we (meestal) gelukkig getrouwd. Hij is 2.02 m. Ik kan me heerlijk verstoppen in zijn grote, sterke armen. Niets zo fijn om je als lange vrouw ook eens een klein meisje te kunnen voelen.

Hobbit
Uit praktisch oogpunt had ik beter voor een man op hobbit-hoogte kunnen kiezen. Want hoe lang zullen onze eventuele kinderen in vredesnaam worden? Ach, dat zien we dan wel weer. Ze moeten gewoon verplicht op basketbal of volleybal. Met een beetje geluk kunnen Timo en ik dan vervroegd met pensioen!

CC foto: privébezit