Let’s go green! Dit doet in de natuur zijn voor je gezondheid

natuur

De hond uitlaten in het bos, een strandwandeling (aka even lekker klagen) met vriendinnen of een steamy avontuurtje in de duinen met je lover. In de natuur zijn is niet alleen maar leuk (én opwindend) maar ook nog eens supergoed voor je gezondheid! 

Lees ook: Net als vroeger: zó goed is skeeleren dus voor je lichaam

Dat zeg ik trouwens niet zomaar. Slimme koppen van de Wageningen University & Research hebben hier namelijk onderzoek naar gedaan. Om precies te zijn: onderzoek naar het effect van natuur op onze gezondheid. En dat zijn mij toch een hoop benefits! 

Lekker bewegen in de natuur

Misschien wel de belangrijkste: bewegen. Die ‘verplichte’ 30 minuten of 10.000 stappen worden op deze manier extra leuk. Ok, ik snap dat je afhaakt als je nu denkt: ik ben helemaal klaar met dat gewandel. Totally agree! Je kan dan bijvoorbeeld ook gaan fietsen. Of je trekt de stoute skeelers aan: dat is dan weer supergoed voor je lichaam. Door te skeeleren kun je, als je rond de 70 kilo weegt, 260(!) calorieën verbranden per half uur. Ander alternatief: steppen in de natuur.

Even ontstressen

Ok, toch nog heel even over dat wandelen. Wandelen in de natuur helpt bij angst en depressie. De natuur geeft je lichaam en hersenen een gevoel van rust, vrede en kan je geest actiever maker. Even zweven hoor: bomen, water en groen zorgen ervoor dat we even kunnen ontsnappen aan het dagelijkse (werk)leven. ‘Ja, maar ik heb geen tijd’ Geen probleem! Een ommetje in de pauze of een loopje naar je favoriete café door het park, is al een begin.

Sociaal contact

Last but not least, het is gezellig! Of je nu alleen naar het bos, strand of de duinen gaat (of misschien wel gaat suppen) je komt altijd wel mensen tegen. Perfect moment dus om een gesprekje aan te knopen, houd daarbij natuurlijk nog wel even die 1,5 meter in acht. Als je hebt afgesproken met je moeder, vrienden of je lief, kies er dan eens voor om de natuur in te gaan, gezellig en gezond!

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Wageningen University | Beeld: Unsplash
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.