Waarom je juist wél leuk aan zou moeten kleden voor de feestdagen

leuk aankleden feestdagen

Grote kans dat je de feestdagen dit jaar thuis moet doorbrengen (want waar zijn we anders?). Jezelf leuk aankleden en volop in de steigers? Niet echt behoefte aan waarschijnlijk. Maar dit is waarom je juist wél zelf de slingers moet ophangen.

Want zodra je glittertop of foute kersttrui aantrekt, gebeurt er ook iets magisch in je hersenen. Je moet de kleine gebeurtenissen vieren, zeker in dit jaar.

Leuk aankleden feestdagen

Dr. Zoë Clews, oprichter van Zoë Clews & Associates in Harley Street, legt uit aan PopSugar: ‘Het onderbewustzijn werkt zeer krachtig op associatie.’ Want zeg zelf, als je zowat het hele jaar in je chillpak hebt doorgebracht en daar niet al te goede herinneringen bij hebt, dan helpt het niet als je met de kerst óók nog eens dit aantrekt. ‘Elke keer dat je dit weer uit de kast trekt, zal het iets van datzelfde gevoel creëren.’

Slingers ophangen

En ja, het helpt dus ook om juist wél even all out te gaan. ‘Een geweldige outfit kan een van de gemakkelijkste manieren zijn om onszelf eraan te herinneren dat het leven de moeite waard is om gevierd te worden, ook al heeft dit jaar ons niet veel gegeven om enthousiast van te worden.’ En nee, daarvoor hoef je niet iets nieuws te kopen, ook gewoon een kledingstuk wat je terugbrengt naar dat goede, warme gevoel kan al helpen. Je hersenen worden daarmee verleid om een hoop gelukkige hormonen vrij te geven.

Manipuleren

Ook psycholoog dr. Maryhan Baker sluit zich daarbij aan. Je kunt je emotionele toestand namelijk wel degelijk een beetje manipuleren door je gedrag. Hoe zit dat? Nou, omdat je hersenen het lastig vinden om te onderscheiden wat nu echt is of wat we ons inbeelden. Doordat je je op een manier gedraagt zoals je normaal doet als je gelukkig bent, geeft je brein stemmingsbevorderende stofjes vrij. Daardoor zou je je dus ook echt beter gaan voelen. Wij zien nog niet helemaal in hoe die glitterjurk 2020 nog gaat redden, maar hee, baat het niet dan schaadt het niet. Toch maar leuk aankleden tijdens de feestdagen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Popsugar | Beeld: Pexels
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!