Maak kennis met menstruatie-emoji’s

menstruatie

Praten over je menstruatie: het blijft een dingetje. Hoewel ongesteld zijn niets is om je voor te schamen, vinden veel vrouwen het moeilijk om erover te praten. Tja, zeg eens eerlijk: vertel jij het op je werk als je last hebt van menstruatiekrampen? Tijd om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Plan International wil de taboe doorbreken en komt met een actie. De organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking, heeft vijf emoji’s ontworpen met het thema menstruatie. Waarom? Uit onderzoek blijkt dat de helft van de vrouwen tussen 18 en 34 jaar het gemakkelijker zou vinden met haar partner over het onderwerp te praten, als er een emoji voor zou zijn. De menstruatie-emoji’s zien er als volgt uit.

Tot 2 juni kun je stemmen op je favo menstruatie-emoji. Het winnende plaatje wordt voorgesteld aan het Unicode Consortium en verschijnt over een tijdje misschien wel op je eigen telefoon.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.