Mannenhaar

Laten we het eens hebben over mannenhaar. Niet de krullen op het hoofd, of de sprietjes op de kin. Nee, we zakken verder af naar beneden, tot waar het mannenlijf zich opsplitst in twee gedeelten. Daar op de kruising, daar groeit het welig in vettige plukken. We gooien er geen shampoo in, we ontklitten het niet, we kammen het niet, we stoppen het weg in een onderbroek. Als het epicentrum van des mans heerlijkheid zich ontvouwt, mag je blij zijn dat de lengte dusdanig is dat je wat afstand hebt tussen het vogelbekje en het nest.

Brazilian wax
Lieve vrouwen, jullie hebben het gemakkelijk. Het waxen en scheren van de vrouwenbos is al zo ingeburgerd, dat we het zelfs een keer aandurfden om het onderwerp op een verjaardagsfeestje te laten zijn. We gingen het rijtje af en het ging bijna zoals het hier op het forum gaat in het voorsteltopic. Kaal, kaal, kaal, kaal, haar, kaal, kaal, kaal (in deze zin valt het woordje haar zelfs helemaal weg). Het is zo dat tegenwoordig de vrouw mét haar rood aanloopt van schaamte. Brazilian wax, bikinilijn, er is een terminologie ontstaan. Vrouwen kunnen het ruk- en plukwerk zelfs uitbesteden aan een professionele hulp die zich laat betalen voor dat werk.

Pauwenveerdos
Steeds meer mannen doen iets aan hun pauwenveerdos. Het is schoner en het ziet er indrukwekkend uit. Zeg nou zelf: zo’n gespierde, Afrikaanse jager ziet er ook beter uit dan een klein, harig bosjesmannetje in het struikgewas. Maar we missen de terminologie om aan te duiden wat voor model we erin willen. En de meeste herenkappers zijn er niet op ingericht dat een man er met de ballen bloot kan. Dus als de man zijn scheermesje een metertje lager op de huid zet dan hij gewend is, dan kan het verrassend aflopen. Let op: mesjes zijn al link genoeg, het gebruik van een schaar of een scheerapparaat rondom het meest gevoelige stukje man dat er is wil ik eenieder afraden.

Rimpeltjes
Je moet wel ballen hebben om het risico op ernstige scheerwonden voor lief te nemen en met het vlijmscherpe mesje aan de gang te gaan. En hoe moet je dat als man nu aanpakken? Scheer je van het lijf af, of naar het lijf toe? Wat te doen met de rimpelige structuur die nog het meest doet denken aan de kin van een bejaard mannetje? Je kunt het perineum meepakken, maar je hebt er van bovenaf geen kijk op en je moet maar de mazzel hebben dat je een partner hebt die het aandurft om dat gebied te verkennen, anders zal het resultaat nooit worden bewonderd.

Buikhaar
Maar daar waar het wel zichtbaar is, bovenop, hoe ver wil je daar gaan? Als je de slipgrens aanhoudt, krijg je zo’n rare, strakke grens tussen de savanne en de woestijn. Je kunt de lijn wel rond afwerken, maar dan helpt het wel als de buik wat strakke lijnen heeft. Het wordt toch een probleem als de buik een glooiende heuvel is. Dan moet je creatief worden. Een streepje, een pijl naar beneden? De overgang tussen haar en kaal wat vloeiender laten verlopen door de boel uit te dunnen? Er bestaan geen richtlijnen voor. Daar zou eigenlijk verandering in moeten komen. En wie anders dan jullie, ervaren vrouwen van Viva.nl, zouden het beter kunnen zeggen?

Kruiskrullen en stengelvacht, wat moeten wij mannen ermee?

CC foto: Joelk75