Meer #MeToo: ook turnkampioene Simone Biles misbruikt door teamarts

simone biles #metoo

Al maanden zijn we in de ban van #MeToo, en nog steeds is het niet stil rondom de beweging. Zo werd afgelopen weekend bekend dat modefotografen Mario Testino en Bruce Weber zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik en nu meldt ook Simone Biles zich. De turnkampioene geeft in een emotionele verklaring op Twitter aan misbruikt te zijn door teamarts Larry Nassar.

‘De meesten van jullie kennen mij als een gelukkig, lacherig en energiek meisje,’ schrijft de 20-jarige Biles. ‘Maar de laatste tijd voel ik me gebroken. En hoe meer ik probeer me af te sluiten voor de stem in mijn hoofd, des te luider de stem schreeuwt. Ik ben niet bang meer mijn verhaal te vertellen.’

125 slachtoffers

Turnsters McKayla Maroney, Gabby Douglas en Aly Raisman kwamen er al eerder mee naar buiten dat ze door Nassar werden misbruikt. In november bekende de arts van het Amerikaanse turnteam dat hij inderdaad zeven meisjes – waaronder zes turnsters – seksueel had misbruikt. Ook bleek hij in het bezit te zijn van kinderporno, waarvoor hij inmiddels is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig jaar. Het onderzoek naar seksueel misbruik door Nassar loopt nog steeds. Inmiddels is hij door meer dan 125 meisjes en vrouwen aangeklaagd.

Lees hieronder de hele verklaring van Biles:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron NOS | Beeld ANP